2012 Morgon ’’Côte de Py’’, Albert Bichot. Rødvin fra Beaujolais

Varenummer: 1234
Normalpris DKK 125,00
Beskrivelse

Detaljer

100% Gamay Noir fra 50 år gamle vinstokke. Vinstokkene dyrkes på Py-skråningen i den sydlige del af appellationen.

 

Vinen har en flot granatrød farve med lilla reflekser. Den besidder aromaer af kirsebær, samt fine blomsteragtige noter der er velafbalanceret med en god mineralitet. Det er en velstruktureret vin med en lang og frugtagtig finish. Efter nogle år på flaske udvikler vinen sig og kommer til at besidde noter af kandiserede frugter, læder og underskov.

 

 

 

 

Vinfirmaet Maison Albert Bichot blev grundlagt af Bernard Bichot i 1831 i den lille by Monthelie. I dag er det sjette generation, der driver firmaet, som har til huse i Beaune lige udenfor bymuren. Bichot repræsenterer marker overalt i Bourgogne, og er i dag én af de største Bourgogne-eksportører. Endvidere ejer Bichot de fire højt respekterede Domainer: Domaine Adélie i Mercurey, Domaine Long-Depaquit i Chablis, Domaine du Clos Frantin i Nuits-Saint-Georges og Domaine du Pavillon i Pommard.

Igennem de seneste år har Maison Albert Bichot gennemgået et generationsskifte, ikke kun i ledelsen af firmaet som i dag varetages, af Alberic Bichot, men også i hele opbygningen omkring vindyrkning og vinifikation. Fra tidligere at have dyrket og produceret stor set alle vine på centralt hold fra Beaune har man i dag oprettet teams af vinfolk, der er specialister i fremstilling af vin – hvad enten det er i Chablis, Côte de Beaune, Côte de Nuits eller andre steder. Ligeledes foregår produktionen på domainerne, inden de færdige vine bringes til kældrene i Beaune, hvorfra de pakkes og bliver sendt ud til alle ender af verden.

Specifikationer