2014 Louis Guntrum, Oppenheimer Sackträger, Riesling Spätlese Trocken

Tør og fyldig enkeltmarks hvidvin lavet på Rieslingdruer. Oppenheimer Sackträger har en på samme tid voluminøs og stram renhed i smagen. Koncentrationen i smagen opnås ved at høste druerne sent (Spätlese) for at opnå mere naturligt sukker og en kraftigere smag i druerne. Det er en stor riesling der sagtens tåler 5-10 år i kælderen, hvis man altså kan holde sig fra den.

Normalpris DKK 159,00
Beskrivelse

Detaljer

Tør og fyldig enkeltmarks hvidvin lavet på Rieslingdruer. Oppenheimer Sackträger har en på samme tid voluminøs og stram renhed i smagen. Koncentrationen i smagen opnås ved at høste druerne sent (Spätlese) for at opnå mere naturligt sukker og en kraftigere smag i druerne. Under gæringen omdannes sukkeret til alkohol, så den tørre, komplekse smag opnås. Som mange af Tysklands øvrige store hvidvine, kan Sackträger med fordel gemmes i mindst 5 år, for at udvikle rieslings naturlige dybd, fylde og kompleksitet, selvom man bestemt ikke skal snyde sig for oplevelsen i dens ungdom. 

Til alle former for skaldyr, f.eks. hummer og jomfruhummer, vil denne hvidvin være en værdig ledsager. Også til kaviar og fine retter med dampet fisk vil Oppenheimer Sackträger vise sin bedste side.

 

Vinmarkerne omkring Oppenheim ligger på en hesteskoformet bjergskråning, og er kendt for at frembringe store tyske hvidvine. Guntrum dyrker markerne efter bæredygtige principper, hvilket bl.a. betyder at der kun bruges organisk gødning, masser af håndarbejde i marken for at reducere forbruget af pesticider til et absolut minimum, samt bunddække på jorden mellem vinstokkene for at øge jordens naturlige biologiske aktivitet. Alle druer høstes med hånden.

 

Enkeltmarken Sackträger er opkaldt efter middelalderens bærere, som lossede Rhinens pramme og slæbte godset op til Oppenheim Slot på toppen af bjergskråningen.

Specifikationer