2015 Willi Haag, Brauneberger Juffer-Sonnenuhr, Riesling Auslese, Mosel

Varenummer: 2897

Ikke på lager

Normalpris DKK 249,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Vinen besidder Haags karakteristiske tropiske karakter med stor friskhed og renhed i smagen. Duften er fortryllende dyb og elegant og i smagen er  sødmen flot holdt i skak af en fin syre. Den store fylde er med til at sikre denne vin en komplet balance, og giver vinen et enormt lagringspotentiale.

Beskrivelse

Detaljer

Type

Ædelsød, frisk hvidvin. 75 cl. 7,5%
 
Område
Brauneberger Juffer i Mosel, VDP Grosse Lage
 
Drue
100% Riesling 
 
Producent
Familien Haag har lavet vin på ejendommen i Brauneberger, Mosel i over 500 år. I dag befinder Willi Haag sig, sammen med Fritz Haag, i den absolutte top af Brauneberger, og besidder de allerbedste Grosse Lage (Grand Cru) marker i området. 
 
Smagekommentar
Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Auslese er Willi Haags topskud, og er en sød riesling lavet på delvist ædelrådne rieslingdruer. Vinen besidder Haags karakteristiske tropiske karakter med stor friskhed og renhed i smagen, der er blevet tilført et ekstra element af kompleksitet fra de botrytiserede druer. Duften er fortryllende dyb og elegant og i smagen er  sødmen (105,7 g/l) flot holdt i skak af syren på intet mindre end 11,3 g/l. Syren og den store frugtfylde er med til at sikre denne vin en komplet balance, og giver vinen et enormt lagringspotentiale og vil med garanti udvikle sig til en stor Mosel-auslese over de næste tre årtier, selvom det ingen skam er at drikke den nu. 
 
Jancis Robinson MW har rated vinene fra Willi Haag, og reglen tro, ligger Willi Haag blandt de absolut bedste vinene, også i denne årgang:
 
2015 Brauneberger Juffer Sonnenuhr Auslese
Picked on the first day of harvest, 5 october. Reticent, tense and green but should really stay the course. Drink -2042 17 point
Specifikationer