På lager
599,00  DKK

Abuelo Three Angels XII Anos 43%

Abuelo XII Anos ”Three Angels” er en 12 år gammel single estate rum fra Panama. Denne dybe og elegante rom er en blanding af dobbelt-lagrede 12 års rom, som først lagres i bourbonfade af hvid amerikansk eg, dernæst i ekstra brændte nye egefade. Rommen til Three Angles er taget udelukkende fra fadene på den øverste række på Ron Abuelos vintage varehuse.

På den øverste række når temperaturen helt op på 35°C. Dette resulterer i at angel’s share (den procentdel af rommen der fordamper hvert år) når op på hele 15% - til sammenligning er angel's share i Skotland kun på ca. 3%. Denne exceptionelt høje angel's share er inspirationen bag navnet Three Angels. Ekstreme daglig skift i temperatur og luftfugtighed resulterer i en rom med ekstraordinær kompleksitet og smag. Derudover er ”Three Angels” også tappet ved 43% alk. hvilket perfekt komplimenterer den mere intense smag.

Det første man møder er duften af ristet hasselnød, sødt krydderi og eksotiske frugter, med strejf af læder, mørk chokolade og ristede kaffebønner.

Herefter følger smagsoplevelsen med en intens og meget dyb smag som uden tvivl stammer fra det brændte egetræsfad. Denne efterfølges af eksplosioner af vanilje og honningsødme, lækre tørrede frugter, som svesker og kokosnød, og slutter med en langvarig, krydret og eftersmag af kakao.

Specifikationer
Varenr.142148
ProducentVarela Hermanos Distillery
TypeRom
Flaskestr.70 cl.
Alkohol43%
Alder12 år
LandPanama

Abuelo er en såkaldt Single Estate Rum. Det vil sige at hele produktionen – lige fra at sukkerrørene bliver sået til at rommen hældes på flaskerne – håndteres af destilleriet.

Markerne hvor sukkerrørene vokser, er ejet af Abuelo, og både såning og høst foregår på traditionel manér ved håndkraft. Ligeså foregår gæring og destillation på egne kedler, og rommen lagres på bourbonfade i egne lagerhuse.

En helt unik lagringsmetode

Abuelos lagring er helt igennem unik indenfor romverdenen. Dette skyldes i høj grad klimaet i Pesé – den lille, frodige dal på Azuero halvøen, hvor destilleriet ligger, har moderat nedbør, kolde nætter og fugtige dage. Alle disse er med til at give rommen en helt speciel modningsproces. De forårsager nemlig, at rommen får en usædvanligt høj andel Angel’s Share. Angel’s Share (”Englenes Andel”) er den mængde af spiritus, der hvert år fordamper som del af modningsprocessen. I Panama er den oppe på hele 10%! Ligeså reduceres alkoholprocenten også med ca. 1% årligt, så man har altså at gøre med en hastig reduktion af den rom, der er inde i fadet.

For at opveje dette, anvender man den såkaldte ’Vintage Pallet’ metode. Her genopfylder man fadene hvert andet år med rom fra andre fade fra samme batch. Altså sikrer man sig, at fadene forbliver nogenlunde fyldte – og at de fortsat har samme alder!

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.