På lager
125,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 99,00  DKK

Aclys Crianza 2019, Bodegas Murua. Rioja

Smagen er fyldig, men har en utrolig friskhed, taget lagring og alder i betragtning, så selvom vinen har nogle år på bagen, fremstår den stadig purung med masser af potentiale til udvikling. I munden er det frugten der dominerer, smukt pakket ind i ristede fadnoter. Drik vinen til enhver kødret krydret med middelhavsurter og meget gerne hvidløg. Prøv evt. klassisk lammekølle med frisk rosmarin og hvidløg.

Vinen fremstår klar kirsebærrød i glasset. Duften er tæt og kompleks med lag af syrlige kirsebær, skovbær krydret med vanilje, ristet kokos, og et touch af egetræ.

Aclys Crianza lagres 18 måneder på fade primært af amerikansk eg (brugte fade) og efterfølgende 12 måneder på flaske inden vinen frigives. Huset giver dermed deres Crianza den samme behandling og opmærksomhed, som mange andre huse giver deres Reservas, det gælder både lagring, men i den grad også druekvalitet

5 Stjerner i Vinavisen: "En dejlig rødvin, fem år gammel, moden og afrundet. Den er lavet på druerne Tempranillo (85%), Mazuelo og Graciano og har en kompleks smag med noter af kirsebær og egetræ fra de atten måneder på fad."

Rioja. Størstedelen af husets marker er beliggende i Rioja Alavesa. Området er det højest beliggende i Rioja, og højden giver kølighed om natten hvilket giver vine med mere syre og dermed bedre balance. Desuden høster man typisk senere i Alavesa, end i de lavere beliggende områder, hvilket giver druerne mulighed for at udvikle yderligere kompleksitet, uden at blive overmodne.
Bodegas Murua blev grundlagt i 1974 af Masaveu som også ejer bodegas i Ribera del Duero, Rias Baxias, Navarra og andre steder i Spanien. Masaveufamilien har århundredes erfaring med vinbrug i Spanien, og har med base i Catalonien stort kendskab til Riojas kvaliteter, terroir og sjæl. De er kompromisløse i fremstillingen af deres vine; selv de lavest klassificerede vine får maksimal opmærksomhed og samme attention to detail som deres topvine.
 

 

Specifikationer
Varenr.103220
ProducentBodegas Murua
Flasker pr. kasse12
StilFyldig, tør, let krydret rødvin
Drue85% Tempranillo, resten Mazuelo og Graciano
Årgang2019
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.
Alkohol14 %
OmrådeRioja
LandSpanien
Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.