2015 Rocca Felice, Barbera d'Alba Superiore

Varenummer: 1132

Ikke på lager

Normalpris DKK 120,00
Fra DKK 99,75
Ved Køb af
Varenr.
Stk. pris
1
1132
DKK 120,00
6
1132
DKK 99,75

2015 er en af de bedste årgange i Piemonte. Rocca Felice udvælger deres bedste druer til denne Barbera d'Alba Superiore. Smagen er meget elegant med bl.a. vilde bær, milde krydderier, peber og en smule vanilje. Server denne rødvin til svinekød, fjerkræ eller modne oste.


Beskrivelse

Detaljer

Familien Lanzavecchia har lavet vin på Rocca Felice i 4 generationer. I dag er det den dynamiske Alessandra Lanzavecchia, som står for vingårdens kældre. Familien har ca. 20 hektar vinmarker, primært med Barbera og Nebbiolo druer.

Område
Alba er navnet på en kommune i Norditaliens berømte Piemonte-region. Alba lægger blandt andet jord til de store Barolovine, men også mere ydmyge vine, som Nebbiolo d’Alba og Barbera d’Alba. Barberadruen bliver anset som den “bløde” drue i Piemonte, da den giver vine med større frugtighed og lavere indhold af både tannin og syre end Nebbiolo.
Druesorter
100% Barbera
Fremstilling
Druerne høstes manuelt, sorteres og afstilkes 100%, hvorefter den gennemgår en maceration på 20 dage. Da dette er en rødvin på Superiore-niveau, er høstudbyttet lavere og vinen får en længere lagring på træfad. Det sikrer vine af en højere kvalitet med større koncentration og finesse. Vinen lagrer 12 måneder på franske fade.


 

 

Specifikationer