Barbera d'Alba Superiore 2018 Rocca felice

Varenummer: 102061

På lager

Normalpris DKK 125,00
Nu DKK 99,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

2018 er en rigtig god årgang i Piemonte. Rocca Felice udvælger deres bedste druer til denne Barbera d'Alba Superiore. Smagen er meget elegant med bl.a. vilde bær, milde krydderier, peber og en smule vanilje. Server denne rødvin til svinekød, fjerkræ eller modne oste.

Familien Lanzavecchia har lavet vin på Rocca Felice i 4 generationer. I dag er det den dynamiske Alessandra Lanzavecchia, som står for vingårdens kældre. Familien har ca. 20 hektar vinmarker, primært med Barbera og Nebbiolo druer.


Område

Alba er navnet på en kommune i Norditaliens berømte Piemonte-region. Alba lægger blandt andet jord til de store Barolovine, men også mere ydmyge vine, som Nebbiolo d’Alba og Barbera d’Alba. Barberadruen bliver anset som den “bløde” drue i Piemonte, da den giver vine med større frugtighed og lavere indhold af både tannin og syre end Nebbiolo.

 

Fremstilling

Druerne høstes manuelt, sorteres og afstilkes 100%, hvorefter den gennemgår en maceration på 20 dage. Da dette er en rødvin på Superiore-niveau, er høstudbyttet lavere og vinen får en længere lagring på træfad. Det sikrer vine af en højere kvalitet med større koncentration og finesse. Vinen lagrer 12 måneder på franske fade.

Specifikationer
ProducentRocca Felice
LandItalien
OmrådePiemonte
Årgang2018
DrueBarbera
Alkohol13,5%
Flasker pr. kasse6
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.