Barolo Cerretta 2016 Fratelli Revello

Varenummer: 102053-1

Ikke på lager

Normalpris DKK 399,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Rubinrød, henimod granat. Intens og med stedtypiske balsamiske nebbiolo-noter, der genkalder tørrede blomster og skøn rød frugt med noter af også tørret frugt og underskov. Meget elegant, dyb og velstruktureret.


Gæret med ca. 4 dages maceration på horisontale temperaturkontrollerede rotofermentatorer, dernæst lagret 12 måneder på barriques og 12 måneder på 15 hl botti af slavonsk eg.


Barolo Cerretta kommer fra 1 ha i Serralunga d’Alba og er fremstillet første gang i 2013. Vinens udtryk er distinkt mørkere end det er tilfældet for de øvrige Baroli fra Revello og den placerer sig i den fornemste ende af spektret. Barolo Cerretta er majestætisk anlagt med en skøn floralitet af falmede rosenblomsterblade og noter af røde bær og stenfrugter, på en bund af maraschine, svesker, tjære og bladtobak. De skønneste søde jordbær kan iltes frem i munden og opleves retronasalt. Det er en stor Barolo der er fortolket med øje for umiddelbar generøsitet, men det er også klart at det potentielt er den mest gemmeværdige Barolo fra Revello, der vil udvikle smukke tertiære aromaer.

Specifikationer
ProducentRevello, Fratelli
LandItalien
OmrådeBarolo, Piemonte
Årgang2016
Drue100% Nebbiolo
Alkohol15 %
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.