Barolo Conca 2013, Fratelli Revello

Varenummer: 102053-2

Ikke på lager

Normalpris DKK 479,00

Rubinrød, henimod granat. Ekspressiv og nuanceret aromatisk profil med intensitet og typicitet. En struktureret Barolo, der imidlertid er balanceret og med dyb smagsfylde og søde, men markante tanniner. 

Beskrivelse

Detaljer

Gæret med ca. 4 dages maceration på horisontale temperaturkontrollerede rotofermentatorer, dernæst lagret 24 mdr på 50% nye franske barriques, hvor malolaktisk gæring også sker.

Barolo Conca fremstilles af druer fra planter sat i 1954. Conca er med sine i alt 2,45 ha den fjerdemindste MGA i hele Barolo-produktionszonen. Vinen blev fremstillet første gang i 1997, fra 0,8 ha. Planterne yder en velduftende Barolo af stor smagsfylde og med en stor aromatisk overdådighed og betydelig struktur. I Revellos fortolkning er det en moderne Barolo med kort macerationstid og efterfølgende lagring i 24 måneder på 50% nye franske barriques. Det giver en ganske struktureret, men smukt udtryksfuld Barolo med stort kvalitetspræg, der desværre kun produceres i minimale kvantiteter. Omend betagende i ungdommen, så er vinen i de bedste og mest klassiske år en oplagt kandidat til kælderen.

Specifikationer
ProducentRevello, Fratelli
LandItalien
OmrådeBarolo, Piemonte
Årgang2013
Drue100% Nebbiolo
Alkohol15 %
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.