Barolo Conca 2016 Fratelli Revello

Varenummer: 102053-2

Ikke på lager

Normalpris DKK 389,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Rubinrød, henimod granat. Ekspressiv og nuanceret aromatisk profil med intensitet og typicitet. En struktureret Barolo, der imidlertid er balanceret og med dyb smagsfylde og søde, men markante tanniner. 


Gæret med ca. 4 dages maceration på horisontale temperaturkontrollerede rotofermentatorer, dernæst lagret 24 mdr på 50% nye franske barriques, hvor malolaktisk gæring også sker.


Barolo Conca fremstilles af druer fra planter sat i 1954. Conca er med sine i alt 2,45 ha den fjerdemindste MGA i hele Barolo-produktionszonen. Vinen blev fremstillet første gang i 1997, fra 0,8 ha. Planterne yder en velduftende Barolo af stor smagsfylde og med en stor aromatisk overdådighed og betydelig struktur. I Revellos fortolkning er det en moderne Barolo med kort macerationstid og efterfølgende lagring i 24 måneder på 50% nye franske barriques. Det giver en ganske struktureret, men smukt udtryksfuld Barolo med stort kvalitetspræg, der desværre kun produceres i minimale kvantiteter. Omend betagende i ungdommen, så er vinen i de bedste og mest klassiske år en oplagt kandidat til kælderen.

Specifikationer
ProducentRevello, Fratelli
LandItalien
OmrådeBarolo, Piemonte
Årgang2016
Drue100% Nebbiolo
Alkohol15 %
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.