Barolo Riserva 2010, Rocca Felice

Varenummer: 102067

Ikke på lager

Normalpris DKK 399,00
Nu DKK 299,75
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-
Druerne til Barolo Riserva kommer udelukkende fra marker ejet af familien Lanzavecchia, i landsbyen Serralunga d’Alba. Efter høsten sorteres druerne, gennemgår en maceration på hele 25 dage, hvilket sikrer optimal ekstraktion af tørstof. Dette giver koncentrerede og intense vine. Vinen lagres i fire år på 30-50 hl fade af slavonsk eg, samt yderligere to års flaskelagring.
Beskrivelse

Detaljer

Område
Barolo er beliggende i regionen Piemonte, i det nordvestligste hjørne af Italien, hvor det kølige klima og det bakkede, bjergrige landskab, giver perfekte vækstbetingelser, for den vanskelige drue, Nebbiolo, som er druen man bruger i områdets to vigtigste og mest berømte vine, Barbaresco og Barolo.
 
Fremstilling
Den lange lagring er med til at blødgøre tanninerne samt give yderligere kompleksitet.
 
Smagekommentar
Vinen har Nebbiolodruens karakteristiske lyse farve, med orange-røde nuancer. I både duft og smag finder man intense noter af kirsebær, trøfler, sød tobak, lakrids og hvid peber. Smagen er kraftig, med elegante tanniner og en lang vedvarende eftersmag. Dette er vin vin der egner sig til kraftfulde kødretter, gerne sammenkogte retter; Osso Buco og Barolo er en klassisk kombination. Bør dekanteres, og serveres ved 18-20 grader i store rødvinsglas. Drikkevindue: 2020-2030
 

 

Specifikationer
ProducentRocca Felice
LandItalien
Årgang2010
DrueNebbiolo
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.