Champagne Soutiran, Brut Signature Grand Cru

Varenummer: 110835

På lager

Normalpris DKK 399,00

Som navnet antyder, så er det Soutiran's "hus-champagne". Smagen er meget aromatisk med en fin mineralitet. Hints af pære og ferskner er i flot balance med ristede noter. De frugtrige nuancer er i fint samspil med den friske mineralitet. Alt i alt en utroligt helstøbt smagoplevelse, og vores bedste champagne til all-round brug.


De maksimale 5 stjerner i Vinavisen.dk


Alle oplysninger om årgange, degorgering, dosage og mere fremgår af flasken.

Beskrivelse

Detaljer

Område
Champagne er det nordligste vindistrikt i Frankrig, og producerer uden sammenligning de fineste mousserende vine i verden. Druerne i denne vin kommer hovedsagligt fra Grand Cru kommunen Ambonnay, der lægger jord til nogle af de allerdyreste og eksklusive Champagner der kan opdrives, her trives særligt Pinot Noir druen, men også Chardonnay har særdeles godt hjemme i Ambonnay.

 Producent

Champagne Soutiran, blev grundlagt i sin nuværende form i 1969 i Ambonnay, og ejer i dag 8 hektar i netop Ambonnay. Huset har specialiseret sig i at lave eksklusive Champagner på Grand Cru niveau, og har en bred vifte af vine fra sprød og elegant Blanc de Blancs, til den klassiske Brut Signature samt den kraftige madvenlige Blanc de Noirs, og naturligvis husets flagskib, årgangsvinen Millesimé. Vinene fremstilles efter klassiske forskrifter, og ingen af vinene gennemgår en flaskegæring på mindre end 30 måneder. Dette giver intense, komplekse og helstøbte vine.

Vinen
Pinot Noir og Chardonnay vinificeres separat. Dele af vinen lagres på træfade til brug som vin de reserve, resten hviler to uger på ståltanke inden assembelage og 2. gæring på flaske. Vinen degorgeres efter min. 30 måneder (loven foreskriver min. 15).
 

90 Point Wine Advocate.

 

Specifikationer
ProducentSoutiran et Associes
LandFrankrig
OmrådeChampagne
ÅrgangNV
Drue38% Pinot Noir og 62% Chardonnay
StillTør og elegant
Alkohol12,5 %
Flasker pr. kasse6
TypeChampagne
Flaskestr.75 cl.