På lager
Pris pr. stk.
399,00  DKK

Champagne Soutiran Demi-Sec, Grand Cru

5 stjerner i Vinavisen.dk; "En dejlig, halvtør champagne, der vil være rigtig rar at drikke alene... Det er en rund og venlig vin, som rigtigt mange vil kunne lide. Oplagt til kl. 24 nytårsaften."
Halvtør Grand Cru champagne fra det lille top-klasse domaine Soutiran.
Område
Champagne er det nordligste vindistrikt i Frankrig, og producerer uden sammenligning de fineste mousserende vine i verden. Druerne i denne vin kommer hovedsageligt fra Grand Cru kommunen Ambonnay, der lægger jord til nogle af de allerdyreste og eksklusive Champagner der kan opdrives. Her trives særligt Pinot Noir druen, men også Chardonnay har særdeles godt hjemme i Ambonnay.
Producent
Champagne Soutiran, blev grundlagt i sin nuværende form i 1969 i Ambonnay, og ejer i dag 8 hektar i netop Ambonnay. Huset har specialiseret sig i at lave eksklusive Champagner på Grand Cru niveau, og har en bred vifte af vine fra sprød og elegant Blanc de Blancs, til den klassiske Brut Signature samt den kraftige madvenlige Blanc de Noirs, og naturligvis husets flagskib, årgangsvinen Millesimé. Vinene fremstilles efter klassiske forskrifter, og ingen af vinene gennemgår en flaskegæring på mindre end 30 måneder. Dette giver intense, komplekse og helstøbte vine.
Vinen
Pinot Noir og Chardonnay vinificeres separat. Dele af vinen lagres på træfade til brug som vin de reserve, resten hviler to uger på ståltanke inden assembelage og 2. gæring på flaske. Vinen degorgeres efter 36-48 måneder (loven foreskriver min 18 for Non Vintage champagne).
Specifikationer
Varenr.110834
ProducentSoutiran et Associes
Flasker pr. kasse6
Passer tilHygge, (kranse)kage, frugt, jordbær
StilHalvtør
Drue50% Pinot Noir, 50% Chardonnay
TypeChampagne
Flaskestr.75 cl.
Alkohol12,5 %
OmrådeChampagne
LandFrankrig
Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.