Chardonnay 2019 l'Or du Sud

Varenummer: 110455

På lager

Normalpris DKK 69,00
Fra DKK 55,00
Ved Køb af
Varenr.
Stk. pris
1
110455
DKK 69,00
6
110455
DKK 55,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

I duften finder man friske noter af æble, ananas og umoden pære, og smagen er ligeledes frisk, som dog slutter med en let fedmefuldhed, som Chardonnay naturligt besidder. En alsidig, all-round hvidvin der kan serveres til et væld af kolde borde og fiskeanretninger. Vinen fremstår lys, strågul i glasset.


Vinen gæres og lagres kortvarigt på ståltanke for at stabilisere den inden aftapning. Dette giver en vin hvor frugten og friskheden er i fokus. Chardonnay l'Or du Sud kommer fra Languedoc-Roussillon, der omfatter den sydvestligste del af Frankrig, og er landets største vinproducerende område.

 

Producent

Foncalieu er Sydfrankrigs nok mest seriøse kooperativ, og er flere gange kåret som Frankrig's bedste kooperative vinproducent. Foncalieu har rødder tilbage til Les Vignerons Libres (de frie vinbønder), Frankrigs første kooperativ stiftet i 1901. Foncalieu laver en lang række vine fra Rhônedalen i øst til Roussillon i vest. Fælles for alle husets vine, er at de tydeligt afspejler de respektive terroirs, druesorter, og ikke mindst repræsenterer solid value for money.
Specifikationer
ProducentFoncalieu
LandFrankrig
OmrådeSydfrankrig
Årgang2019
DrueChardonnay
StilTør, frisk og fyldig
Alkohol12,5%
Passer tilHvid fisk, kylling,
Flasker pr. kasse6
TypeHvidvin
Flaskestr.75 cl.