På lager
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 189,00  DKK
Pris pr. stk.
249,00  DKK

2019 Chateau Peymouton, Saint-Emilion Grand Cru

Leveres i original trækasse med 6 flasker.

Stor og flot rødvin fra Saint-Émilion i topårgang! Der er fokus på frugten og vinens aromaer er åbne og smukt blomsteragtige. Det er en livlig, saftig mundfuld, der er medium fyldig, frisk og med en fin garvesyre. 2019 var en særdeles vellykket årgang, da druernes modenhed og syrebalance var optimal ved høsttidspunktet .Chateau Peymouton kan nydes som ung, men har potentiale til at udvikle sig frem mod 2030 ved den rette opbevaring.

Château Peymouton er en del af Château Laroque, en historisk Grand Cru Classé ejendom, som ligger 3,5 km øst for Saint-Emilion by. Château Laroque er én af appellationens største ejendomme, og går tilbage til det 12. århundrede. Med udsigt over Dordogne floddalen, fungerede det som en central forsvarsborg for den nærliggende by. Selve vingården blev grundlagt og tilplantet med vinstokke i 1700-tallet.

Familien Beaumartin overtog ejendommen i 1935, og i 1960’erne begyndte de at modernisere vingården og vinfremstillingsfaciliteterne. I 1996 opnåede Château Laroque status som Grand Cru Classé for 27 hektar af dets vinmarker, mens de resterende 31 hektar blev til en ny vin kaldet Château Peymouton, Saint-Emilion Grand Cru.

Det smukke og imponerende slot ligger på højplateauet på ejendommen (80-100 meter over havets overflade) der dels er sammensat af et tyndt lag rigt ler over kalksten og dels af dyb, tyk rødler. Disse jordarter bidrager med tæthed og struktur til vinen, som ikke desto mindre bevarer den elegance, som kalkstenen giver.

Château Peymouton ledes af det samme team og nyder samme omsorg og opmærksomhed som Château Laroque. Høsten sker ud fra den enkelte parcels individuelle modenhed, og vinen vinificeres skånsomt med særlig omhu, og der lægges vægt på udtrykket af frisk frugt. Château Peymouton udtrykker elegancen af dette historiske terroir i en levende, frugtdrevet stil, der kan nydes efter blot et par års lagring

Specifikationer
Varenr.110246
Anmeldelser91 point - James Suckling
Flasker pr. kasse6 i trækasse
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.
Alkohol14,5%
OmrådeSaint-Émilion, Bordeaux
LandFrankrig
Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.