Chianti Rufina Riserva DOCG, 2015 Fattoria di Basciano

Varenummer: 102011

På lager

Normalpris DKK 199,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Vinen er meget mørk af en Chianti og åbner op med intense, mørke noter af fad og solmoden frugt.  Med lidt ilt og tid i glasset kommer lysere noter af kirsebær, solbær, rose og tobak frem. En vin med en tæt struktur der fortjener et par år i kælderen, eller en god karaffel, og er et must-try for enhver der holder af toscansk vin.


Rufina er navnet på en lille by i det centrale Toscana, hvorfra mange af de bedste Chanti vine kommer. Der er relatvit få producenter i Rufina, og kvaliteten af vinene anses som fuldt på højde med Chianti Classico. Områdets relativt lille størrelse og unikke terroir giver vine med mere finesse og kompleksitet og en generelt højere kvalitet, end tilsvarende fra det generelle Chianti distrikt. Rufina er den mindste af de 8 underområder i Chianti. For at kvalificere sig til Chianti Rufina DOCG skal vinen lagres mindst 9 måneder før flaskning, bestå af mindst 75% Sangiovese samt leve op til strengere krav end de øvrige Chiantivine. 


Chianti Rufina Riserva er Bascianos top-chianti. Druerne, som udelukkende kommer fra husets bedste marker, med optmal orientering mod solen, høstes 7-10 dage senere end den “almindelige” Chianti Rufina. Dette kan lade sig gøre pga. vinstokkenes alder og terroirets kvalitet, og giver nogle af de mest koncentrerede og finesserige Chiantier overhovedet.


Familien Masi, som ejer Fattoria di Basciano, har lavet vin i den lille by Rufina i Chianti siden begyndelsen af 1900-tallet. De ejer nogle af de bedste og mest unikke jordlodder i Rufina, med en jordbund der er domineret af galestro sten. Disse sten holder på varmen igennem natten, og sikrer at druerne modner optimalt. Netop derfor er vinene fra Fattoria di Basciano blandt de mest koncentrerede i Rufina, men besidder samtidig en umiskendelig elegance. Vinene fra Fattoria di Basciano, er Renzo Masis flagskibsserie, alle lavet på druer fra marker de selv ejer, og 100% vinificeret på vingården.


Specifikationer
ProducentFattoria di Basciano
LandItalien
OmrådeChianti Rufina, Toscana
Årgang2015
Drue93% Sangiovese og 7% colorino
StilKraftig og let krydret
Alkohol14%
Passer tilLam, okse, kalv, italiensk inspirerede retter
Flasker pr. kasse6
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.