Cold Hand Winery, 2015 Malus X Masculine 50 cl.

Varenummer: 2252

På lager

Normalpris DKK 529,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Dansk Frugtvin når det er bedst! Malus X er en dessertvin som kombinerer æblets mest ekstreme udtryksformer. De topmodne æbler bliver presset sidst i november til en fin æblemost. Mosten fryses i et fryserum, der langsomt tøes op til et kraftigt koncentrat. Denne sirup blev blandet med Eau de Vie fra et af danmarks dygtigste brænderier.

Beskrivelse

Detaljer

Dansk Frugtvin når det er bedst!

Malus X er en dessertvin som kombinerer æblets mest ekstreme udtryksformer, - varmen fra den brændte Eau de Vie og sødmen fra den frosne æblemost. De topmodne Ingrid Marie æbler af klonen Karin Schneider blev presset sidst i november til den fineste, lyserøde æblemost. Mosten blev derefter dybfrosset i et fryserum. Ved optøningen indeholdt den tykke, sukkerholdige most mere end 3 gange så meget sukker, syre og aroma som æblemosten. Denne sirup blev blandet med Eau de Vie fra et af danmarks dygtigste brænderier.

 

Cold Hand Winery Skriver:

Masculine blev først fremstillet som et maskulint modspil til vores Feminam dessertvin. Som Feminam er den fremstillet af friskpresset æblemost, som ved kryokoncentration er blevet koncentreret og derefter blandet med Eau de Vie. Denne blanding har så opholdt sig på små nye 110 liters egefade i 8 måneder.

I år er Masculine endt med en alkoholprocent på 40 – men det er ikke én procent for mange til at klare modspillet mod syren og sukkeret fra æblerne.

Smagen domineres af dyb, karamelagtig æblesmag inden den afsluttes af varme cognactoner og smæk med tungen.

Nyd den som avec, til desserten eller prøv Masculine som ledsager til kraftige oste.

Specifikationer