Dailuaine 13 års 2007 Single Malt Whisky 56,2% - James Eadie

Varenummer: 140151

På lager

Normalpris DKK 899,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Aftapper: James Eadie - Destilleri: Dailuaine - Fad: #3/1 - Finish: Refill Oloroso Sherry Butt - Alder: 13 år - Vintage: 2007


I næsen får man moden banan og toffee, mørk chokolade, ristede valnødder og lag af kagecreme. Smagen og mundfølelsen er fløjlsagtig og velafrundet, fuld af chokoladeappelsin, valnødder, banan og café latte undertoner. Eftersmagen giver mørk chokolade med nelliker, kanel og appelsinskal.


James Eadie var i 1800-tallet en af de mere berømte navne i whiskyverdenen, hvor hans ”Trademark X blend” var fast inventar i over 300 engelske pubber. James Eadie var oprindeligt Brygmester og hans whisky var forbeholdt hans venner og familie. Men så en dag smagte en samtidig whisky-skribent, Alfred Barnard, de eksklusive dråber og resten er historie. I dag er det tiptipoldebarnet Rupert Patrick der står på dækket og han har genskabt en version af den over 200 år gamle whiskyopskrift. Derudover frigiver firmaet også en række small batch og enkeltfadsaftapninger far skotske destillerier under ”James Eadie” brandet.

Specifikationer
ProducentDavid Givaudan
LandSkotland
OmrådeSpeyside
Alder13 år
Årgang2007
StilSpeyside
Alkohol56,2%
TypeWhisky
Flaskestr.70 cl.