Dolcetto d'Alba 2016, Fratelli Revello

Varenummer: 102027

På lager

Normalpris DKK 125,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Dyb, mættet rubinrød. Typisk, primærfrugtig og ekspressiv La Morra Dolcetto d’Alba med attraktion, harmoni og karakter i afslutningen.

Beskrivelse

Detaljer

Gæret med ca. 4 dages maceration på horisontale temperaturkontrollerede rotofermentatorer, og lagret 10 måneder på ståltanke, hvor den malolaktiske gæring også sker.

Revellos Dolcetto d’Alba er en vellykket viol-, kirsebær- og drueduftende vin på denne lokale favorit. Navnet Dolcetto betyder den lille søde, måske fordi druerne grundet et lavt til moderat syre-indhold smager udtalt sødmefulde, men en anden forklaring er, at navnet i virkeligheden er afledt af et lokalt ord for bakke, doset, og på dialekt kendes druen da også bl.a. som Dosset. Den traditionelle vinifikation giver imidlertid altid tørre, gerne dybt farvede, meget frugtige og næsten mostprægede vine, med en del mere tannin end eksempelvis Barbera. Det ønskværdige er, at fremvise den primære frugtighed, bevare så meget friskhed som muligt og moderere tanninerne. Hos Revello fås en udsøgt, balanceret og elegant frugtig udgave med en indtagende karakter.

Specifikationer
ProducentRevello, Fratelli
LandItalien
OmrådePiemonte
Årgang2016
Drue100% Dolcetto
Alkohol14 %
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.