2015 Fleurie "La Madone", Albert Bichot. Rødvin fra Beaujolais.

Varenummer: 1235
Normalpris DKK 129,75

Beaujolais. Vinen har en meget flot kirsebærrød farve. Det er en frisk og delikat vin som besidder blomsteraromaer af iris og nellike, hindbær og krydderier. Det er en fyldig og velafbalanceret vin med en god harmonisk afslutning.

Beskrivelse

Detaljer

Vinen har en meget flot kirsebærrød farve. Det er en frisk og delikat vin som besidder blomsteraromaer af iris og nellike, hindbær og krydderier. Det er en fyldig og velafbalanceret vin med en god harmonisk afslutning.

 

Druerne som benyttes til Fleurie La Madone stammer fra hjertet af en 6 hektar stor vinmark, som er beliggende på Mount Fleurie. Druerne høstes manuelt og de dårlige druer bliver frasorteret ude i marken. Gæringen af vinen sker i åbne kar i 8 til 10 dage.

 

Vinfirmaet Maison Albert Bichot blev grundlagt af Bernard Bichot i 1831 i den lille by Monthelie. I dag er det sjette generation, der driver firmaet, som har til huse i Beaune lige udenfor bymuren. Bichot repræsenterer marker overalt i Bourgogne, og er i dag én af de største Bourgogne-eksportører. Endvidere ejer Bichot de fire højt respekterede Domainer: Domaine Long-Depaquit i Chablis, Domaine Adélie i Mercurey, Domaine du Clos Frantin i Nuits-Saint-Georges og Domaine du Pavillon i Pommard.

 

Igennem de seneste år har Maison Albert Bichot gennemgået et generationsskifte, ikke kun i ledelsen af firmaet som i dag varetages, af Alberic Bichot, men også i hele opbygningen omkring vindyrkning og vinifikation. Fra tidligere at have dyrket og produceret stor set alle vine på centralt hold fra Beaune har man i dag oprettet teams af vinfolk, der er specialister i fremstilling af vin, hvad enten det er i Chablis, Côte de Beaune, Côte de Nuits eller andre steder. Ligeledes foregår produktionen på domainerne, inden de færdige vine bringes til kældrene i Beaune, hvorfra de pakkes og bliver sent ud til alle ender af verden.

Specifikationer