Il Corto 2016, Fattoria di Basciano

Varenummer: 280

På lager

Normalpris DKK 249,00
Fra DKK 175,00
Ved Køb af
Varenr.
Stk. pris
1
280
DKK 249,00
2
280
DKK 175,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-
Beskrivelse

Detaljer

Type
Tør, rødvin.

 

Område
Rufina er navnet på en lille by i det centrale Toscana, hvorfra mange af de bedste Chanti vine kommer. Områdets relativt lille størrelse og unikke terroir giver vine med mere finesse og kompleksitet og en generelt højere kvalitet, end tilsvarende fra det generelle Chianti distrikt. Rufina er den mindste af de 8 underområder i Chianti.

 

Druer
90% Sangiovese 10% Cabernet Sauvignon.

 

Vinen
Il Corto er navnet på enkeltmarksvinen fra Basciano, som har en af gårdens bedste beliggenheder. Grundet markens unikke terroir og har de valgt ikke at kalde den Chianti Rufina, men derimod at markedsføre den som en enkeltmarks-cru under IGT navnet.

 

Producent
Familien Masi, som ejer Fattoria di Basciano, har lavet vin i den lille by Rufina i Chianti siden begyndelsen af 1900-tallet. De ejer nogle af de bedste og mest unikke jordlodder i Rufina, med en jordbund der er domineret af galestro sten. Disse sten holder på varmen igennem natten, og sikrer at druerne modner optimalt. Netop derfor er vinene fra Fattoria di Basciano blandt de mest koncentrerede i Rufina, men besidder samtidig en umiskendelig elegance.

 

Vinene fra Fattoria di Basciano, er Renzo Masis flagskibsserie, alle lavet på druer fra marker de selv ejer, og 100% vinificeret på vingården.

 

Specifikationer
ProducentFattoria di Basciano
LandItalien
OmrådeToscana
Årgang2016
Drue90% Sangiovese 10% Cabernet Sauvignon.
Alkohol14,5%
Flasker pr. kasse6
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.