På lager
199,00 DKK

Il Corto 2018, Fattoria di Basciano

Uhyggeligt flot toscaner på 90% Sangiovese tilsat 10% Cabernet Sauvignon. Il Corto er navnet på en enkelt mark af usædvanlig kvalitet, beliggende i Rufina. Familien Masi ønsker ikke, at give vinen Chianti Rufina DOCG stemplet, da vinen afspejler markens kvaliteter mere end kvaliteten af Chianti.

Der er tale om en rødvin af ekstraordinær kvalitet, pakket med mørke kirsebær, cedertræ, saftig solbær og en tæt struktur.

Il Corto er navnet på enkeltmarksvinen fra Basciano, som har en af gårdens bedste beliggenheder. Grundet markens unikke terroir og har de valgt ikke at kalde den Chianti Rufina, men derimod at markedsføre den som en enkeltmarks-cru under IGT navnet.

Rufina er navnet på en lille by i det centrale Toscana, hvorfra mange af de bedste Chanti vine kommer. Områdets relativt lille størrelse og unikke terroir giver vine med mere finesse og kompleksitet og en generelt højere kvalitet, end tilsvarende fra det generelle Chianti distrikt. Rufina er den mindste af de 8 underområder i Chianti.
Familien Masi, som ejer Fattoria di Basciano, har lavet vin i den lille by Rufina i Chianti siden begyndelsen af 1900-tallet. De ejer nogle af de bedste og mest unikke jordlodder i Rufina, med en jordbund der er domineret af galestro sten. Disse sten holder på varmen igennem natten, og sikrer at druerne modner optimalt. Netop derfor er vinene fra Fattoria di Basciano blandt de mest koncentrerede i Rufina, men besidder samtidig en umiskendelig elegance.
Vinene fra Fattoria di Basciano, er Renzo Masis flagskibsserie, alle lavet på druer fra marker de selv ejer, og 100% vinificeret på vingården.
Specifikationer
ProducentFattoria di Basciano
Flasker pr. kasse6
Drue90% Sangiovese 10% Cabernet Sauvignon.
Årgang2018
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.
Alkohol14,5%
OmrådeToscana
LandItalien
Varenr.102007
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Il Corto 2018, Fattoria di Basciano
Din bedømmelse
Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.