Plantation Rum, Jamaica 2005 Grand Terroir 45,2%

Varenummer: 142011

Ikke på lager

Normalpris DKK 449,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

En lang fermentering og destillation på traditionelle pot stills gør, at Plantation Jamaica bliver utrolig intens og aromatisk. Den er tro mod sin Jamaicanske herkomst med et relativt højt indhold af estere og noter af svesker og valnød, nelliker og vanilje. Den er sammensat af rom fra Long pond og Clarendon destillerierne.


Lagret på Jamaica i 12 år på brugte bourbonfade og 1 år i Frankrig på cognacfade.

Beskrivelse

Detaljer

Plantation Rum serien udtrykker en unik og bred serie af gamle kvalitets rom fra Caribien. De enkelte rom udtrykker individuel karakter, unik smag og stilart, alt efter hvilket land i Caribien de oprinder fra.

De traditionelle destillations metoder i Caribien varierer fra land til land og plantage til plantage. Brugen af Pot Stills frembringer bløde, fyldige og aromatiske rom, hvorimod Kolonne Destillation skaber lette, elegante og saftige rom. Frisk høstede sukkerrør fra plantagerne knuses og presses og sukkerrørs juicen udvindes. Denne sukkerrørs juice varmes forsigtigt op bliver til melasse.

Fermenteringen af melassen varer fra 12 timer til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet traditionelt fremstiller. En lang fermentering udtrykker sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lys smag. Den færdig fermenterede melasse indeholder omkring 6-10 % vol. og destilleres i forskellige traditionelle destillations apparater, alt efter hvilket land i Caribien rommen oprinder fra.

Den har en herlig mahognifarve og afslører en lang række eksotiske dufte med udprægede noter af pisang, moden frugt og romrosin. En rundhåndet smag med rigelig varighed. En kraftfuld rom emd lang eftersmag og masser af karakter.

Specifikationer
ProducentPlantation
LandJamaica
Årgang2005
StilTung, pot still rom. Let sødmefuld.
Alkohol45,2%
KategoriLong Pond og Clarendon
TypeRom
Flaskestr.70 cl.