Le Versant Viognier 2021, Pays d'Oc

Varenummer: 110467

På lager

Normalpris DKK 99,00
Fra DKK 85,00
Ved Køb af
Varenr.
Stk. pris
1
110467
DKK 99,00
6
110467
DKK 85,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-
Le Versant Viognier fremstår klar, lys gylden i glasset, og i næsen bliver man mødt af druens typiske florale, tropiske præg, med blomster, fersken, melon og æbler. I munden er vinen meget blød og fedmefuld, med stor fylde og masser af frugt, dog balanceret af en moderat syre. Vinen er ideel til retter der som vinen er fedmefuld uden at være voldsom. Prøv for eksempel til smørstøgte kammuslinger serveret med jordskokkepure, toppet med fritteret ris og skovsyre. 


Languedoc Roussillon. Languedoc-Roussillon omfatter den sydvestligste del af Frankrig,  og er landets største vinproducerende område. Foncalieu er Sydfrankrigs nok mest seriøse kooperativ, og har rødder tilbage til Les Vignerons Libres (de frie vinbønder), Frankrigs første kooperativ stiftet i 1901. Foncalieu laver en lang række vine fra Rhônedalen i øst til Roussillon i vest. Fælles for alle husets vine, er at de tydeligt afspejler de respektive terroirs, druesorter, og ikke mindst repræsenterer solid value for money.


Le Versant er en enkeltdrueserie fra Foncalieu, hvor druetypicitet og velsmag er i højsæde. Smagen i vinen afspejler tydeligt hver enkelt drues kvaliteter og karakteristika, og leverer ganske enkelt vellavet, uhøjtidelig og uprætentiøs velsmag.

Fremstilling

Druerne høstes fra  nøje udvalgte marker i Languedoc, i Viogniers tilfælde solbeskinnede skråninger med en kalkstenholdig terres-blanches jordbund, som hjælper med at bevare syre og friskhed, i en ellers fedmefuld drue med lavt syreindhold. Vinen gæres på ståltanke, og lagres i 4 måneder sur lie, på gærrester, som giver yderligere fylde og kompleksitet, og et let toastet præg.


 

Specifikationer
ProducentFoncalieu
LandFrankrig
OmrådeLanguedoc-Roussillon
Årgang2021
DrueViognier
StilFyldig
Alkohol13,5%
Passer tilFed fisk, fjerkræ
Flasker pr. kasse6
TypeHvidvin
Flaskestr.75 cl.