På lager
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 85,00  DKK
Pris pr. stk.
99,00  DKK

Le Versant Viognier 2022, Pays d'Oc

Le Versant Viognier fremstår klar, lys gylden i glasset, og i næsen bliver man mødt af druens typiske florale, tropiske præg, med blomster, fersken, melon og æbler. I munden er vinen meget blød og fedmefuld, med stor fylde og masser af frugt, dog balanceret af en moderat syre. Vinen er ideel til retter der som vinen er fedmefuld uden at være voldsom. Prøv for eksempel til smørstøgte kammuslinger serveret med jordskokkepure, toppet med fritteret ris og skovsyre. 

Languedoc Roussillon. Languedoc-Roussillon omfatter den sydvestligste del af Frankrig,  og er landets største vinproducerende område. Foncalieu er Sydfrankrigs nok mest seriøse kooperativ, og har rødder tilbage til Les Vignerons Libres (de frie vinbønder), Frankrigs første kooperativ stiftet i 1901. Foncalieu laver en lang række vine fra Rhônedalen i øst til Roussillon i vest. Fælles for alle husets vine, er at de tydeligt afspejler de respektive terroirs, druesorter, og ikke mindst repræsenterer solid value for money.

Le Versant er en enkeltdrueserie fra Foncalieu, hvor druetypicitet og velsmag er i højsæde. Smagen i vinen afspejler tydeligt hver enkelt drues kvaliteter og karakteristika, og leverer ganske enkelt vellavet, uhøjtidelig og uprætentiøs velsmag.
Fremstilling
Druerne høstes fra  nøje udvalgte marker i Languedoc, i Viogniers tilfælde solbeskinnede skråninger med en kalkstenholdig terres-blanches jordbund, som hjælper med at bevare syre og friskhed, i en ellers fedmefuld drue med lavt syreindhold. Vinen gæres på ståltanke, og lagres i 4 måneder sur lie, på gærrester, som giver yderligere fylde og kompleksitet, og et let toastet præg.

 

Specifikationer
Varenr.110467
ProducentFoncalieu
Flasker pr. kasse6
Passer tilFed fisk, fjerkræ
StilFyldig
DrueViognier
Årgang2022
TypeHvidvin
Flaskestr.75 cl.
Alkohol13,5%
OmrådeLanguedoc-Roussillon
LandFrankrig
Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.