2015 Lirac, Château Boucarut

Varenummer: 776
Normalpris DKK 139,75
Fra DKK 115,00
Ved Køb af
Varenr.
Stk. pris
1
776
DKK 139,75
6
776
DKK 115,00

Umiddelbart øst for Lirac finder man den noget mere berømte kommune, Chateauneuf-du-Pape, der har det varme klima og de mange galets sten til fælles. Dette giver fyldige vine med stor smagsintensitet. Vinen fremstår dybrød med en mørk kerne. Duften er tætpakket med mørke bær, herbes de provence, toastede fadnoter samt peber og lakrids. Smagen er kraftfuld men på samme tid elegant og raffineret.


 

Beskrivelse

Detaljer

Type
Tør, fyldig, rødvin. 75 cl. 14,5%

 

Område
Druerne kommer fra kommunen Lirac på højrebreden af Rhonefloden, i det sydlige Rhone. Klimaet i Lirac er varmt og relativt tørt, og er derfor ideelt land for Grenache og Syrah druerne. Umiddelbart øst for Lirac finder man den noget mere berømte kommune, Chateauneuf-du-Pape, der har det varme klima og de mange galets sten til fælles. Dette giver fyldige vine med stor smagsintensitet, modenhed og fylde.

 

Drue
50% Grenache 50% Syrah

 

Producent
Siden 1988 har vinmageren Christophe Valat, som  også står bag Chateau Saint Maurice, stået i spidsen for Chateau Boucarut, og sammen med maitre de chai, Eric Loulier laver han topklasse Rhônevin, og det i et prisleje der ikke ligger i stratosfæren.

 

Fremstilling
Grenache og Syrah afstilkes 100% og gæres på traditionelle store træfade, og lagrer ligeledes på fade. Høstudbyttet holdes lavt, aldrig over 35 hL/ha.

 

Smagekommentar
Vinen fremstår dybrød med en mørk kerne. Duften er tætpakket med mørke bær, herbes de provence, toastede fadnoter samt peber og lakrids. Smagen er kraftfuld men på samme tid elegant og raffineret, og er derfor en af de mest alsidige madvine man kan tænke sig. Selvom vinen er drikkeklar ved frigivelse, har den masser af potentiale for udvikling i kælderen.
Specifikationer