Makers Mark, Kentucky Straight Bourbon Whiskey, 45%

Varenummer: 141408

På lager

Normalpris DKK 239,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Maker's Mark har en flot mørkgylden kobber farve. Aromaerne har sødlige noter af vanilje, karamel og ristede nødder. Paletten er blød og mild med noter af majs og karamel. 


Maker's Mark tog mange år at perfektionere, hvorfor opskriften har været bevaret i over 40 år. 


I 1840 etablerede familien Samuel det første destilleri med kommercielt formål. Familiens whiskey bourbon blev hurtig populær og havde stor fremgang helt frem til forbudstiden  i 1921. Da forbudstiden sluttede genoptog Bill Samuels Jr. produktionen og besluttede sig for at genopfinde den daværende 170 år gamle familieopskrift til fordel for en mere moderne og blød whisky bourbon med søde noter af majs, byg og vinterhvede, som kendetegner en typisk kvalitets bourbon.


For at få dette til at lykkes, satte Bill Samuel Jr. høje krav til produktionen, ved at bruge rent kildevand med et lavt indhold af jern fra en sø nær destilleriet. I dag er kravene fortsat høje, blandt andet lagres bourbonen på nye amerikanske egefade i mellem 5½ til 6½ år alt afhængig af temperatur og luftfugtighed. Herfter udvælges 19 tønder af gangen til hver produktion, hvilket er det laveste antal i amerikansk whisky produktion. Under lagringen roteres fadene med håndkraft for at sikre en stabil lagringsproces. Efter lagringsprocessen forsegles hver flaske ved håndkraft af det unikke kendetegnende lag af voks.


 


 

Specifikationer
ProducentMaker's Mark
LandUSA
OmrådeKentucky
Alkohol45%
TypeBourbon Whiskey
Flaskestr.70 cl.