2015 Mercurey 1er Cru, Domaine Agnes Dewé

Varenummer: 1997
Normalpris DKK 259,00

2015 er blandt de absolut bedste årgange i Bourgogne. I dette topår har Agnès Dewe skabt en særdeles flot og helstøbt rødvin på sin lille vingård. Vinen har en flot, dyb farve. Smagen er intens med masser af frugt, fine tanniner og et elegant præg fra fadlagringen.

Beskrivelse

Detaljer

Druerne til denne Mercurey kommer fra to små vinmarker på i alt 1,9 hektar. Druerne håndhøstes naturligvis. Når druerne ankommer til vingården håndsorteres de og afstilkes. Vinen lagres på 1-5 år gamle fade i 8-9 måneder for at få vinens karakter frem. Herefter den lagres på tank indtil aftapning næsten 2 år efter høst.

Agnès Dewe har ca. 20 hektar vinmarker i Mercurey i Côte Chalonnaise i det sydlige Bourgogne. Hendes far grundlagde vingården i 1956, men familien har lavet vin i området i flere generationer.

Agnès Dewe stræber efter at opnå størst mulig koncentration i sine vine. Derfor er hun ofte blandt de sidste til at høste druerne, så de er mest modne.

Server denne Mercurey 1er Cru til rødt kød, vildt, marinerede retter eller ost. Som ung bør vinen dekanteres ca. 1 time før servering.

Specifikationer