På lager
199,00 DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 159,00 DKK

Murua Reserva 2014, Rioja

Smagen fylder hele munden op med smag, og er et absolut skoleeksempel på hvordan vellavet, og vellagret Rioja skal smage; stor frugt pakket ind i krydrede fadnoter, uden fordumstid støvede træ. En stor vin der kan drikkes nu.

Vinen er mørk og tæt i glasset, med en svag antydning af bruning kanten. Næsen er mørk og tætpakket med skovbær, chokolade, kaffe, vanilje, ristet eg og et let animalsk touch.

Område
Rioja. Størstedelen af husets marker er beliggende i Rioja Alavesa. Området er det højest beliggende i Rioja, og højden giver kølighed om natten hvilket giver vine med mere syre og dermed bedre balance. Desuden høster man typisk senere i Alavesa, end i de lavere beliggende områder, hvilket giver druerne mulighed for at udvikle yderligere kompleksitet, uden at blive overmodne.
Producent
Bodegas Murua blev grundlagt i 1974 af Masaveu som også ejer bodegas i Ribera del Duero, Rias Baxias, Navarra og andre steder i Spanien. Masaveufamilien har århundredes erfaring med vinbrug i Spanien, og har med base i Catalonien stort kendskab til Riojas kvaliteter, terroir og sjæl. De er kompromisløse i fremstillingen af deres vine; selv de lavest klassificerede vine (Crianza) får maksimal opmærksomhed og samme attention to detail som deres topvine (Veguin de Murua)
Fremstilling
Muruas Reserva lagres 18 måneder på en kombination af nye og gamle fade (80% amerikanske 20% franske). Efter fadlagringen modnes vinen i husets kældre i over 4 år. Det gør de for at sikre at vinen er bare nogenlunde drikkeklar når den frigives, en praksis der hører fortidens kvalitetsbevidste producenter til, men da mange huse fokuserer på hurtig omsætning af vinene, er det kun ganske få der stadig udøver dette.
Specifikationer
Varenr.103221
ProducentBodegas Murua
Flasker pr. kasse6
Passer tilKraftige kødretter og mad med masser af smag
StilTør, fyldig, let krydret rødvin
Drue93% Tempranillo 5% Graciano 2% Mazuelo
Årgang2014
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.
Alkohol14 %
OmrådeRioja
LandSpanien
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Murua Reserva 2014, Rioja
Din bedømmelse
Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.