Rivesaltes Ambré Collection 50 cl.

Varenummer: 2625
Normalpris DKK 129,00

Kandiseret frugt, tropiske frugter og honning. I munden er vinen elegant men besidder en stor fylde, hvor sødme og syre er i perfekt balance. Dette er den oplagte vin til ostebordet, frugttærter eller som aperitif. Server tempereret i hvidvinsglas. 


Beskrivelse

Detaljer

Type

Lys, sød hedvin. 50 cl 16%

 

Område
Rivesaltes er et område i Roussillon-distriktet i det sydvestlige frankrig, lige nord for Perpignan og ikke langt fra den spanske grænse. Rivesaltes (ikke at forveksle med Muscat de Rivesaltes) er en hedvin baseret på de tre varianter af Grenache druen; blanc, gris og noir. Jordbunden hvor vinstokkene til denne vin står, er en sandet lerjord, med et højt kalkindhold. Jorden er dækket af de for området typiske galets-sten.

 

Druesorter
Til denne vin er brugt 60% Grenache Gris og 40% Grenache Blanc.

 

Fremstilling
Efter den manuelle høst og sortering, afstilkes druerne, knuses let og macererer natten over ved lav temperatur. Mosten presses, og gæres delvist. Gæringen afbrydes ved at tilsætte en druesprit, dette bevarer druernes naturlige sødme. Vinen lager på store træfade med delvis kontakt med ilt, hvilket giver en begrænset og kontrolleret oxidering. Denne type Rivesaltes har fået tilnavnet Ambré, grundet den ravgyldne farve den hvide vin opnår gennem oxideringen.
 
Smagekommentar

Vinen fremstår klar og ravgylden i glasset. Duften er koncentreret med kandiseret frugt, tropiske frugter og honning. I munden er vinen elegant men besidder en stor fylde, hvor sødme og syre er i perfekt balance. Dette er den oplagte vin til ostebordet, frugttærter eller som aperitif. Server tempereret i hvidvinsglas. 

 

Specifikationer