Plantation Rum, Nicaragua 2004, Old Reserve. 70 cl. 42%

Varenummer: 1167

Ikke på lager

Normalpris DKK 389,00

Farven minder om gammelt guld med et skær af kobber. Plantation Nicaragua har livlige, friske smage af grapefrugt, vanilje og eg, der afrundes behageligt af plantenoter. Her findes en fin balance i smagen mellem rundhed og fadnoter

Beskrivelse

Detaljer

Plantation Rum serien udtrykker en unik og bred serie af gamle kvalitets rom fra Caribien. De enkelte rom udtrykker individuel karakter, unik smag og stilart, alt efter hvilket land i Caribien de oprinder fra.

 

De traditionelle destillations metoder i Caribien varierer fra land til land og plantage til plantage. Brugen af Pot Stills frembringer bløde, fyldige og aromatiske rom, hvorimod Kolonne Destillation skaber lette, elegante og saftige rom. Frisk høstede sukkerrør fra plantagerne knuses og presses og sukkerrørs juicen udvindes. Denne sukkerrørs juice varmes forsigtigt op bliver til melasse.

 

Fermenteringen af melassen varer fra 12 timer til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet traditionelt fremstiller. En lang fermentering udtrykker sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lys smag. Den færdig fermenterede melasse indeholder omkring 6-10 % vol. og destilleres i forskellige traditionelle destillations apparater, alt efter hvilket land i Caribien rommen oprinder fra.

 

Kolonnedestilleret, ligesom det meste rom i Nicaragua, efter en forholdsvis kort fermenteríng og derefter lagret på bourbonfade. Farven minder om gammelt guld med et skær af kobber. Plantation Nicaraguahar livlige, friske smage af grapefrugt, vanilje og eg, der afrundes behageligt af plantenoter. Her findes en fin balance i smagen mellem rundhed og fadnoter

Specifikationer
ProducentPlantation
LandNicaragua
Årgang2004
StillElegant, spansk stilet rom.
Flaskestr.70 cl.