Nikka Taketsuru Pure Malt, 43% 70 cl.

Varenummer: 141210
Normalpris DKK 449,00

Indbegrebet af god japansk malt whisky: Fyldig, silkeblød og ekstremt vellavet! Opkaldt efter Masataka Taketsuru, grundlæggeren af Nikka og "Faderen af japansk whisky", som stod i lære i Skotland, giftede sig med en skotsk pige og returnerede til Japan i 1922. 

Beskrivelse

Detaljer

Opkaldt efter Masataka Taketsuru, grundlæggeren af Nikka og "Faderen af japansk whisky", som stod i lære i Skotland, giftede sig med en skotsk pige og returnerede til Japan i 1922.

 

Japansk whisky er udformet efter den skotske stil. De ligger mellem Lowland og Speyside i stil. Delikat og parfumeret med honning sødme. Man hører dem regelmæssigt beskrevet som glatte, men det gør dem en uretfærdighed. Let sherry og blomsternoter,  og nogle gange en røget Islay-inspireret stil.

 

Den spirende japanske whisky industri, kan stort set tilskrives de to grundlæggere: Shinjiro Torii og Masataka Taketsuru. Shinjiro som skabte Suntory mærket, det første whisky destilleri i Japan åbnede i 1923, Yamazaki i Vale of Yamazaki. Taketsuru grundlagtde Yoichi på Hokkaido elleve år senere. I dag er japansk whisky blevet mere og mere populært og i en stil, som er deres egnen.

Specifikationer
ProducentNikka
LandJapan
Alkohol43%
Flaskestr.70 cl.