Ikke på lager
549,00 DKK

Nikka Taketsuru Pure Malt, 43%

Indbegrebet af god japansk malt whisky: Fyldig, silkeblød og ekstremt vellavet! Opkaldt efter Masataka Taketsuru, grundlæggeren af Nikka og "Faderen af japansk whisky", som stod i lære i Skotland, giftede sig med en skotsk pige og returnerede til Japan i 1922. 

Specifikationer
ProducentNikka
TypeJapansk whisky
Flaskestr.70 cl.
Alkohol43%
LandJapan
Varenr.141210

Denne Pure Malt whisky er sammensat af single malt whisky fra de to destillerier Yoichi og Miyagikyo. Opkaldt efter Masataka Taketsuru, grundlæggeren af Nikka og "Faderen af japansk whisky", som stod i lære i Skotland, giftede sig med en skotsk pige og returnerede til Japan i 1922.

 

Japansk whisky er udformet efter den skotske stil. De ligger mellem Lowland og Speyside i stil. Delikat og parfumeret med honning sødme. Man hører dem regelmæssigt beskrevet som glatte, men det gør dem en uretfærdighed. Let sherry og blomsternoter,  og nogle gange en røget Islay-inspireret stil.

 

Den spirende japanske whisky industri, kan stort set tilskrives de to grundlæggere: Shinjiro Torii og Masataka Taketsuru. Shinjiro som skabte Suntory mærket, det første whisky destilleri i Japan åbnede i 1923, Yamazaki i Vale of Yamazaki. Taketsuru grundlagtde Yoichi på Hokkaido elleve år senere. I dag er japansk whisky blevet mere og mere populært og i en stil, som er deres egnen.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Nikka Taketsuru Pure Malt, 43%
Din bedømmelse
Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.