Tonicvand

En tonicvand er et must-have i ethvert barskab – i hvert fald hvis du ligesom os fra Vinkyperen er vild med en god Gin & Tonic. En Gin & Tonic består af tre fjerdedele tonicvand. Derfor er det selvfølgelig også alfa omega, at du vælger en rigtig god én af slagsen. Hos Vinkyperen kan du derfor finde et bredt udvalg af gode tonicvand. I vores udvalg finder du forskellige varianter. Vælg blandt andet en dejlig tonicvand med smag af lemon. Tjek vores udvalg ud, og vælg den tonicvand, der passer i din drink.

pr. side

3 varer

Faldende orden

3 varer

Hvad er tonicvand?

Tonicvand er en bitter sodavand, som blandt andet bliver brugt i den meget populære drink, Gin & Tonic. Lidt mere specifikt er tonicvand en kulsyreholdig drik med opløst kinin. Og det er altså kininen, der tilfører den bitre smag i drikken. Jo højere koncentrationen er af kinin, jo mere bitter vil du derfor også opleve, at smagen i sodavanden er. Nogle tonicvand er desuden tilsat en smag – for eksempel frugt eller sukker. Kunne du godt tænke dig et lille twist til den traditionelle smag, kan du derfor med fordel gå efter en af disse.

Historien om tonicvandet

Kinin stammer fra kinatræets bark, og helt oprindeligt blev tonicvandet faktisk opfundet til at forebygge den livstruende sygdom, malaria. I mange hundrede år var kinin nemlig det eneste kendte, effektive middel mod malaria. I de engelske kolonier i Indien brugte man derfor i begyndelsen af 1800-tallet kinin til soldater og embedsmænd for at forhindre den dødelige sygdom, og det var så her, man fandt ud af, at en blanding af danskvand og sukker gjorde den bitre smag nemmere at få ned. Tonicvandet blev derfor produceret i større mængder, og dermed var tonicvandet, som vi kender den i dag, skabt. 

I dag behøver vi heldigvis ikke drikke kinin i helt så store mængder, men vi har dog stadig holdt fast i tonic med den bitre kinin smag – for det smager altså bare godt!

Vælg en god tonicvand til din Gin & Tonic

Der er ingen tvivl om, at Gin & Tonic er en utrolig populær drink. Og det er ikke uden grund. Der skal nemlig ikke ret meget til, før du har dig en formidabel cocktail. Gin har traditionelt set undertoner af enebær, som giver en granlignende smag, og i kombination supplerer de to smage hinanden godt.


Men selvom drinken i sig selv er super simpel, så er det langt fra ligegyldigt, hvilke ingredienser du bruger. Måske tænker du, at det vigtigste er at finde en god gin? Det er selvfølgelig også rigtigt essentielt, men du må ikke glemme at prioritere tonicvandet. Du køber jo heller ikke et par dyre højttalere for så at gå på kompromis med en billig forstærker. For selvom højttalerne nok skal spille fint, så får du først udnyttet det fulde potentiale sammen med den rette forstærker. På samme måde er det med gin og tonicvand. Det er vigtigt at vælge en tonicvand, der komplimenterer din gin. 

Det hele handler om at finde den rette kombination. Ikke alle gin og tonicvand passer nemlig sammen. Se vores udvalg af tonicvand her på hjemmesiden. 

Hvis du vil servere en klassisk Gin & Tonic, så er det vigtigt, at du vælger en tonicvand af høj kvalitet, som lader hvert element i drinken trænge tydeligt igennem. Vores alsidige tonicvand fra Fever Tree passer heldigvis til flere typer af gin. Ønsker du at eksperimentere mere med din drink, så kan du vælge en tonicvand med smag. Her kan du blandt andet se vores udvalg af Franklin & Sons-tonicvand.

Leder du efter en god gin til din Gin & Tonic? Se vores udvalg af gins her.

Mix den perfekte Gin & Tonic  

Når du har valgt den bedste tonicvand til gin, så er det bare gå at gå i gang med at mixe. Det eneste, du skal bruge er: 

  • 1 del gin 
  • 2-3 dele tonicvand alt efter smagen 
  • 1 stykke limeskal
  • En masse isterninger  

Sådan gør du: 

  • Fyld et glas med is. 
  • Kom din gin i. Rør nu rundt med en cocktailske – længe
  • Hæld tonicvandet i glasset 
  • Vrid limeskallen over glasset. Skallens æteriske olie skal nemlig frigives og optages i væsken. Læs den den nu forsigtigt i toppen af drinken 
    Omrør kort. SKÅL! 
Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.