Opthimus 15 år Ron Dominicano. 38% 70 cl. - Rom fra Den Dominikanske Republik

Varenummer: 1110

Ikke på lager

Normalpris DKK 449,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Opthimus Ron Dominicano 15 år er fra forskellige soleraer og herefter blandet efter traditionelle cubanske metoder og teknikker. Dette sikre en stor blødhed og holder smagen tæt på den fede smag fra sukkerrørene. Duften er sød, fyld med kokos, vanilje og en strejf af bær. Smagen har stadig sødmen fra soleraen, men har en god kompleks fylde med andre krydderier som kaffe, chokolade.

Beskrivelse

Detaljer

Juanillo Oliver kom fra til Cuba til Den Dominikanske Republik i midten af 1800-tallet hvor han valgte at bosætte sig midt på øen. Her startede han destilleriet Opthimus. Det blev hurtigt en stor succes og Juanillo’s rom blev et anerkendt national mærke. I forbindelse med uafhængighedskrigen i 1898, blev Juanillo ejendom brændt ned. 

 

I begyndelsen af 1980’erne kom en af Juanillos efterkommere til Cuba for at finde historien bag forfaderen og nogle af hans opskrifter til hans anerkendte rom. Dette blev fundet og sammen med eksilcubanske masterdestillere, genopstod Opthimus rom, nu bare i Santo Domingo på Den Dominikanske republik. Firmaet ”Oliver & Oliver”, laver i dag rom efter solera princippet og har et system med mere end 5.000 gamle vin og bourbon fade, der er grundlaget for Opthimus rom. Alt i firmaet bliver også den dag i dag lavet i hånden.

 

Opthimus Ron Dominicano 15 år er fra forskellige solera’er og herefter blandet efter traditionelle cubanske metoder og teknikker. Dette sikre en stor blødhed og holder smagen tæt på den fede smag fra sukkerrørene. Duften er sød, fyld med kokos, vanilje og en strejf af bær. Smagen har stadig sødmen fra soleraen, men har en god kompleks fylde med andre krydderier som kaffe, chokolade.

Specifikationer