Katalog

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Spiritus

Hos Vinkyperen finder du et af landets største og mest imponerende udvalg af spiritus. Vores udvalg spænder bredt, fra de mere almindelige og kendte produkter, til de mere sjældne, kult og nicheorienterede varer. Om det er Rom, Whisky, Whiskey, Cognac, Gin, Tequila, Snaps, Grappa, Armagnac eller Vodka, så finder du det hos Vinkyperen. Vores pris...

Hos Vinkyperen finder du et af landets største og mest imponerende udvalg af spiritus. Vores udvalg spænder bredt, fra de mere almindelige og kendte produkter, til de mere sjældne, kult og nicheorienterede varer. Om det er Rom, Whisky, Whiskey, Cognac, Gin, Tequila, Snaps, Grappa, Armagnac eller Vodka, så finder du det hos Vinkyperen. Vores priser ligger iblandt landets laveste.

Husk at det hele er fragtfrit ved køb for kr. 500,- eller mere.

Hos Vinkyperen bryster vi os af altid at kunne levere en god og professionel vejledning samt et højt og imødekommende service niveau. Har du behov for hjælp, står der altid en kundeservicemedarbejder klar til at vejlede dig med dit køb. Vi lover hurtig og billig levering til hele landet. 

Mere

Spiritus  Der er 693 varer

Underkategorier

 • Whisky

  Hos Vinkyperen finder du et bredt sortiment af Single Malt, Single Grain og Blended Whisky fra Skotland. Her finder du både originale destilleriaftapninger samt et flot udvalg af små uafhængige aftappere som Signatory, Adelphi, Cooper's Choice og Gordon & Mcphail. Udover Skotsk Whisky, er vi også lagerførende i Whisky fra hele verden, så som: Irsk Whiskey, Amerikansk Bourbon og Rye Whiskey. Dansk Whisky har vi selvfølgelig også i form af den anmelderroste Stauning Whisky fra den jyske vestkyst.

  Ordet whisky stammer fra det walisiske ord wysgi, afledt af det skotsk gæliske ord "uisge beatha", eller livets vand på dansk. Whisky er en brændevin brygget på byg, rug, hvede eller majs og lagret i minimum 3 år på egetræsfade. Er du i tvivl,  har du behov for hjælp, står vi altid klar til at vejlede dig med dit køb.

   

   

   

 • Rom

  Vi forhandler idag ca. 200 forskellige rom og der kommer hele tiden nye til. Interessen for rom er steget enormt de senere år. Samtidig kommer der hele tiden nye typer og mærker på markedet. Det er rom fra hele Caribien, Syd- og Centralamerika der er størst og interesse for, og det er da også her vi finder langt det største udbud af rom. Vi har idag rom fra bl.a. Ron Zacapa, Plantation, Ron Diplomatico, El Dorado. samt et stort udvalg af oprindelseslande som Guatemala, Guyana, Panama, Barbados, Jamaica, Costa Rica, Venezuela, Den Dominikanske Republik, Peru og Cuba. Derudover har vi også rom fra Madagascar, Mauritius, Australien og de tidligere danske Vestindiske Øer

  Hold godt øje med vores webshop. Vi udvider jævnligt sortimentet med nye rom, og har løbende gode tilbud på rom, og har som mål at være blandt de allerbilligste på alle vores rom. 

 • Cognac

  Cognac er en brændevin destilleret på hvide druer efter gamle traditioner og lagret på egetræs fade i Cognac-distriktet i Frankrig.

  Cognac området er opdelt i 6 distrikter, af disse regioner anses Grande Champagne og Petite Champagne der ligger i hjertet af Cognac området som de bedste. Det er fra disse to distrikter at producenterne får druer der kan levere den største dybde, kompleksitet og koncentration. Vores Cognachuse anvender næsten udelukkende druer fra Grande Champagne til produktionen af deres Cognac. 

  Vi fører blandt andet Delamain, Maxime Trijol, Louis Grimaud og Pierre Ferrand. Gå på opdagelse i Cognacens univers.

 • Gin

  Gin er for alvor på vej tilbage som danskernes foretrukne spiritus. Gin, som er en sammentrækning af det franske ord for enebær, genièvre, kommer oprindeligt fra Holland. En hollandsk læge brugte i 1500-tallet alkohol blandet med enebær som et godt og billigt middel mod nyresmerter. Engelske soldater fik under religionsskrigende smag for ginnen og tog den med hjem til England.

  Alle typer gin tilsættes enebær, men nogle producenter tilsætter også f.eks. korianderfrø, lakrids og kardemomme. Gin anvendes mest i aperitif drinks, så som Gin og tonic, Dry Martini og Tom Collins - men også i cocktails, hvor den giver en karakteristisk smag.

  Gin kan fremstilles som et biprodukt i destilleringen af whisky. Den sidste del af destillatet i forbindelse med fremstillingen af whisky har for lav alkoholorocent til at kunne bruges til whisky. I stedet bruges den til gin, hvilket fx blev udnyttet af skotterne, der brugte den ekstra indtjening på gin til at betale de høje skatter, som englænderne havde lagt på whiskybrygning.

 • Likør

   En likør er en sød alkoholisk drik, som ofte har fået smag fra frugter, urter, krydderier, blomster, frø, rødder, planter, bark og i nogle tilfælde fløde. Ordet likør kommer fra det latinske ord liquifacere, som betyder "at opløse". Dette henviser til opløsningen af de smagsgivere, der bliver brugt i fremstillingen af likøren. Likører bliver typisk ikke lagret ret længe under fremstillingen, men den får ofte lov at hvile i en del af fremstillingsprocessen, så smagsstofferne kan udvikle sig. I nogle egne af verden bruger man både betegnelserne likør og cordial. Selv om de to betegnelser ofte bruges i flæng, er der dog forskelle. En Likør får almindeligvis sin smag fra ingredienser, som dem nævnt ovenfor, og en cordial bliver som regel lavet med frugtkød og -safter og indeholder ikke alkohol.

   
  Traditionen med at fremstille likør går flere århundrede år tilbage og stammer fra urtemedicin, der som regel blev lavet af munke (Chartreuserne eller Benedicterne). Likører blev lavet i Italien så tidligt som det 13. århundrede. I dag bliver likør fremstillet i næsten alle lande og kan nydes som de er eller i kombination med andre ingredienser: Den kan hældes over is, blandes med kaffe eller fløde eller mikses i drinks. De passer som regel fint til desserter og i madlavningen.
  Nogle likører bliver lavet ved at lægge bestemte typer af træ, frugt eller blomster i blød i enten vand eller alkohol med sukker og andre ingredienser. Andre bliver destilleret fra aromatiske eller smagsgivende reagenter.
    
  Forskellen mellem likør og spiritus kan være svær at se. Især fordi mange typer af spiritus i dag findes i udgaver, med tilsat smag, og fordi alkoholprocenten heller ikke viser, om der er tale om en likør eller en spiritus: De fleste likører ligger på 15% til 30% og indeholder således mindre alkohol end de fleste typer spiritus, men der findes likører, som indeholder op til 55% og endda 85% alkohol. Spiritus med smag bliver imidlertid ikke fremstillet ved at udbløde ingredienser. Dessertvin kan også forveksles med likør, men disse bliver ikke lavet ved at tilsætte smagsgivere.
 • Grappa

  Grappa er et druebaseret destillat. Produceret i Italien på kvaset fra vinproduktionen med en alkoholprocent mellem 40% til 70% eller 80 til 140 Proof. Originalt er det lavet for at der ikke skulle gå noget til spilde efter vinproduktionen. Men det blev hurtigt kommercielt og masseproduceret. Inden længe blev det solgt, som modstykke til fx cognac eller whisky, i hele verden.

  Grappa smagen afhænger meget af kvalitet og hvilke druer der er blevet brugt samt destillations metoden. I Italien serveres grappa oftest til kaffen eller som en ”efter maden” drik. Mange italienere nyder også gerne deres grappa i en varm kop espresso, dette kaldet caffè corretto.

  En anden måde at nyde sin grappa på er en ”ammazza caffè”, oversat til ”Dræber kaffe”. Dette foregår ved at man hurtigt drikker en espresso, hvor efter en lys grappa indtages.

 • Tequila/Mezcal
  Tequila er Mexicos national brændevin, lavet på mosten fra agave planten. Forskellen mellem Tequila og Mezcal ligger i, at Tequila er begrænset til Jalisco regionen, og er fremstillet på blå agave, der hører til lilje-familien. Mezcal produceres derimod i hele Mexico, og på flere Agavesorter.
   
  I mange år har det næsten kun været muligt at få billigere Tequila varianter i Danmark, af meget ringe kvalitet, men i dag kan man få et stort udvalg af flotte Tequilas, som Patron og Herencia i forskellige kvaliteter fra den unge klare Tequila til gamle fadlagerede Tequilas, som nydes som en god Cognac eller Single Malt Whisky.
   
   
   
  - 51/49 Mixto.-(silver/gold) Er minimum 51% destilleret fra agave og maximum 49% af "anden" brændevin.
   
  - 100% Agave. 100% ægte ublandet tequila /mezcal fra den blå agave. Skal aftappes i Mexico. Mere kostbar end 51/49 mixto.
   
   - Blanco. Hvid tequila/mezcal. Ikke fadlagret og har derfor den kraftigste og mest udtryksfulde agave aroma.
   
   - Reposado. Lagret på træfade i mindst 2 måneder, dog ofte mere. Reposado er den foretrukne type i Mexico.
   
  - Añejo og Extra Añejo Betyder gammel og er lagret på træfade i mindst 1/3 år og måske længere. Blødere og rundere, men mindre agavearoma.
   
   
   
   
 • Armagnac

  Armagnac er en fransk druebrændevin produceret i Armagnac-regionen, der ligger mellem floderne Adour og Garonne i Gascogne syd for Bordeaux for foden af Pyrenæerne.

  Armagnac er den ældste type druebrændevin i Frankrig, og historien går helt tilbage til 1400-tallet, omkring 200 år længere tilbage end cognac. Drikken er baseret på hvidvin af bl.a. de samme druetyper som cognac: Colombard, Folle Blanche og Ugni Blanc kombineret med druetypen Baco. Hvidvinen destilleres traditionelt kun én gang mod to gange ved produktion af cognac og whisky. Den bliver dermed mere aromatisk. Derefter lagres den på egefade efter samme regler, som gælder for cognac.

  Mange steder adskiller destillationen af armagnac sig fra destillation af eksempelvis cognac og whisky ved at anvende kolonnedestillation (coffey still). Ved cognac- og whiskydestillation bruges pot destillation (pot still). Fremstilling af armagnac overvåges af INAO og Bureau National Interprofessionel de l'Armagnac (BNIA).

  Produktionen i Armagnac er 15 gange mindre end i Cognac. Mens cognac fortrinsvis produceres af store produktionsenheder, der eksporterer hovedparten, produceres armagnac af små enheder med druer fra små vingårde. Det resulterer i en markant større smagsmæssig variation mærkbart i de tre områder fra det elegante til det mere aromatiske: Bas-A., Haut-A. og Tenarèze. Kun omkring halvdelen af al armagnac eksporteres.

 • Vodka
  Det siges at Vodka som vi kender det i dag har sin rødder i det vestlige Rusland, samt Polen og Ukraine. Vodka er en klar, alkoholisk drik mellem 35-60% Vodka er typisk destilleret på hvede, rug, kartofler eller en blanding af de tre, men kan også produceres andre kornsorter.
   
  Vodka findes i mange variantioner og kvaliteter, fra den simle vodka til destillater af den aller yperste kvalitet. En god luksus vodka kan sagtens nydes rent, vælger man at bruge den i sin coctail, vil den uden tvivl løfte ens drink til et helt nyt niveau. 

   

 • Spiritus nyheder
 • Spirituskasser

  Er tiden kommet til, at I skal udforske rommens verden? Eller måske ginnens? Find din spirituskasse her hos os, og se frem til en verden af nye oplevelser!

 • Øvrig spiritus
pr. side
Viser 1 - 12 af 693
Viser 1 - 12 af 693