Armagnac

Armagnac er en fransk druebrændevin produceret i Armagnac-regionen, der ligger mellem floderne Adour og Garonne i Gascogne syd for Bordeaux for foden af Pyrenæerne.

 

Filtrering
1 vare(r)
GELAS ARMAGNAC
På lager
Normalpris DKK 375,00
1 vare(r)

Armagnac er den ældste type druebrændevin i Frankrig, og historien går helt tilbage til 1400-tallet, omkring 200 år længere tilbage end cognac. Drikken er baseret på hvidvin af bl.a. de samme druetyper som cognac: Colombard, Folle Blanche og Ugni Blanc kombineret med druetypen Baco. Hvidvinen destilleres traditionelt kun én gang mod to gange ved produktion af cognac og whisky. Den bliver dermed mere aromatisk. Derefter lagres den på egefade efter samme regler, som gælder for cognac.

Mange steder adskiller destillationen af armagnac sig fra destillation af eksempelvis cognac og whisky ved at anvende kolonnedestillation (coffey still). Ved cognac- og whiskydestillation bruges pot destillation (pot still). Fremstilling af armagnac overvåges af INAO og Bureau National Interprofessionel de l'Armagnac (BNIA).

Produktionen i Armagnac er 15 gange mindre end i Cognac. Mens cognac fortrinsvis produceres af store produktionsenheder, der eksporterer hovedparten, produceres armagnac af små enheder med druer fra små vingårde. Det resulterer i en markant større smagsmæssig variation mærkbart i de tre områder fra det elegante til det mere aromatiske: Bas-A., Haut-A. og Tenarèze. Kun omkring halvdelen af al armagnac eksporteres.