JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Se stort udvalg af lækre gin
Gin er for alvor på vej tilbage som danskernes foretrukne spiritus. De seneste år er der kommet utallige nye og spændende på markedet, så gin er meget mere end den klassiske type der "smager af grannåle". Kommer du ind til os i Vinkyperen kan du se et stort udvalg af lækre gin, og vi vejleder gerne så du går herfra med den rigtige. Vi har mange forskellige åbne, så du evt. kan smage før du køber.
Hvordan bliver gin fremstillet?
Gin er baseret på en neutral sprit der kan være lavet på forskellige kornsorter, kartofler, ris eller andet. Der er ingen krav til grundspritten. Alle typer tilsættes enebær, men nogle producenter tilsætter også f.eks. korianderfrø, lakrids, kardemomme og en lang række andre botanicals. Mange producenter har sine egne hemmelige ingredienser for at gøre netop deres gin unik. Vi ser også nogle spændende gin og ginlikører med hindbær, rabarber, hyldeblomst, appelsin og mange andre karakteristiske smagsgivere. Disse gin med frugt kan blandes med en god mousserende vin, f.eks. Cava, så man får en frisk og lækker drink, som kan bruges til velkomst eller nydes udenfor en solrig dag.
Hvilken skal jeg vælge?
Der findes 3 kategorier. Står der kun Gin på etiketten er det eneste krav, at det er en neutral sprit hvor smagen kan komme fra tilsatte olier og essenser. Dette er den billigste måde at fremstille gin på. Står der Distilled Gin er spritten destilleret en ekstra gang sammen med de smagsgivende botanicals. Det er i denne process at smagen tilføres ginen. Denne type gin kan også tilsættes sukker så man får en Old Tom Gin. En populær type er London Dry Gin. Det betyder ikke at ginnen kommer fra London, men at der ikke er tilsat mere end maks. 0,1 gram sukker pr. liter og at smagen er udtrukket i destillationsprocessen og ikke tilsat som essenser. Der må heller ikke være tilsat frugter i en London Dry Gin. Typen London Dry kan laves over alt i Verden.
Sådan kan du bruge gin i drinks
Gin anvendes typisk i aperitif drinks, så som Gin og Tonic, Dry Martini og Tom Collins - men også i cocktails, hvor den giver en karakteristisk smag. Der er kommet utallige spændende opskrifter, bl.a. har en dansker opfundet den populære Gin Hass. Ønsker man at lave en helt klassisk Gin & Tonic kan man bruge næsten alle gin. Jo bedre en gin man vælger, desto bedre en drink vil man få. Det gælder også for valget af tonic. Der er også kommet mange tonic med smag af f.eks. hyldeblomst, rabarber, krydderier og meget mere. Hvis man vil bruge en tonic med smag, så er det oftest bedst at bruge en gin der ikke har en meget karakteristisk smag af bestemte krydderier, da man så risikerer at smagsnuancerne ikke passer sammen. Hvis man derimoed vælger en af de mange lækre gin med en smag af frugter eller markante krydderier, så er det bedst at vælge en klassisk Indian Tonic der understreger ginens karakter. Man skal altid huske ikke at komme for meget tonic i, så ginens smag overdøves.
Hvor stammer gin fra?
Gin, som er en sammentrækning af det franske ord for enebær, genièvre, kommer oprindeligt fra Holland. En hollandsk læge brugte i 1500-tallet alkohol blandet med enebær som et godt og billigt middel mod nyresmerter. Engelske soldater fik under religionskrigene smag for ginnen og tog den med hjem til England.
Køb gin hos Vinkyperen.dk - stort udvalg til lave priser.