- Grappa di Barbera "Monriondo" Paulo Marolo 40%. Piemonte, Italien. 70 cl.Pris pr. stk.425,00 DKKIkke på lager
- Paulo Marolo, Grappa di Moscato, 42% 70 cl. - Piemonte, Italien.Pris pr. stk.395,00 DKKIkke på lager
Hvad er historien om Grappa?
Grappa er en spiritus fremstillet af det druekvas, der er tilbage efter produktionen af vin. Det skal være lavet i Italien. Smagen afhænger meget af hvilke druer der er blevet brugt samt kvaliteten af disse druer. Derudover har destillationsmetoden også stor betydning for kvaliteten. Originalt lavede man grappa for at der ikke skulle gå noget til spilde efter vinproduktionen. Men grappa blev hurtigt kommercialiseret og produceret i større mængder og inden længe blev det solgt som modstykke til f.eks. cognac og whisky.
Grappa er italiensk brændevin, når det er bedst
Der findes mange smagsvarianter og kvaliteter. En helt almindelig grappa hvor der ikke står druenavn eller område på, er blot en god brændevin hvor druekvaset kan bestå af mange forskellige druesorter fra mange forskellige regioner. Denne billige grappa er næsten altid destilleret på et kolonnedestillationsapparat som er effektivt og billigt, men som ikke tilfører den store kompleksitet. Nogle små producenter laver grappa på bestemte druesorter og fra bestemte områder. Det er hér man finder den bedste og mest spændende grappa.
Det giver stor forskel i smagen om den er destilleret på druekvas fra den søde moscatodrue, eller på kvaset fra den kraftige nebbiolodrue i Barolo. Man kan også finde grappa fremstillet på den mere frugtige barberadrue eller på kvaset, der var tilbage efter amaronevin. Alle disse varianter er med til at gøre grappa til en spændende verden af smag. De små producenter bruger ofte en lille kobberkedel til destilleringen. På kobberkedler kan man kun lave et "batch" ad gangen og kun 2-3 batches på en dag. Det er en noget dyrere og langsommere proces end på kolonneapparater, til gengæld får man en langt mere smagfuld og kompleks spiritus.
En anden ting, der kan gøre en grappa til langt mere end en "brændende" oplevelse efter et måltid, er lagring på små fade. De fleste kender grappa som en helt lys brændevin, men vi har også et godt udvalg af fadlagret grappa. Modningen på de små fade bidrager ikke kun med en smule farve, men vigtigst af alt, så afrunder det smagen og bidrager med en dybde og kompleksitet i smagen, som tidligere var ukendt.
Sådan kan du servere grappa
I Italien serveres den oftest til kaffen eller som en ”efter maden” drik. Italienerne nyder også gerne deres grappa i en varm kop espresso, kaldet caffè corretto. En anden måde at nyde sin grappa på er en ”ammazza caffè”, oversat til ”Dræber kaffe”. Dette foregår ved, at man hurtigt drikker en espresso, hvorefter en lys grappa indtages
De nyere typer, der er modnet og afrundet ved lagring på træfade, er fantastiske at nyde på samme måde som man vil nyde en cognac eller whisky med is. Det kan være til kaffe efter maden, i selskab med en god bog eller enhver anden lejlighed hvor man vil nyde et glas god spiritus.
Sådan kan du bruge Grappa til forskellige cocktails
Hvis du gerne vil lege lidt mere med smagende i Grappa, findes der flere gode måde at bruge den på i eksempelvis drinks. Prøv en forfriskende Grappa Sour, hvor Grappa blandes med frisk citronsaft, sukker og æggehvide for en silkeblød konsistens. En Grappa Mojito er også en spændende mulighed, hvor mynte, lime og sukker kombineres med Grappa og danser på smagsløgene.
For en mere eksotisk twist kan du lave en Grappa Tonic ved at blande Grappa med tonicvand og en skive citrusfrugt. Grappa tilfører dybde og en subtil frugtagtig note til enhver cocktail, hvilket gør den til en uundværlig ingrediens for cocktailentusiaster, der søger en unik smagsoplevelse.
Find alt fra lækre vine til rom hos Vinkyperen
Udforsk en verden af smag hos Vinkyperen – din ultimative destination for eksklusiv vin og spiritus. Hos os kan du udforske en bred vifte af lækre vine, fra forfriskende hvidvine til fyldige rødvine, der passer til enhver lejlighed.
Vores ekspertteam kuraterer nøje et udvalg af spiritus, der tilfredsstiller selv den mest kræsne gane. Vi stræber efter at tilbyde dig en unik oplevelse ved at præsentere dig for udsøgte smagsoplevelser fra hele verden. Uanset om du er en nybegynder eller en erfaren entusiast, vil Vinkyperen guide dig til den perfekte flaske. Så kig dig omkring på vores hjemmeside, og find lige præcis den falske, der passer til dine behov.
Kontakt os for at høre mere om grappa
Hos Vinkyperen ved vi, at det kan være svært at navigere i grappa. Der findes mange forskellige typer grappa, der hver især har deres unikke profiler. Derfor står vi altid til rådighed for dig, der har brug for gode råd og vejledning, når det kommer til grappa. Vi har mange års erfaring med salg af grappa, og derfor kan du altid forvente service på et højt fagligt niveau, når du kontakter os.
Vi sætter stor pris på grappa, om det er den klassiske lyse med en lidt skarp smag eller en god lagret. Derfor har vi et stort udvalg af i mange prisklasser. Køb klassisk grappa hos Vinkyperen, enten i vores store vinbutik i Aarhus eller online.