Katalog

Aktiverede filtre:

  Tilbud

  Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

  Rom

  Vi forhandler idag ca. 200 forskellige rom og der kommer hele tiden nye til. Interessen for rom er steget enormt de senere år. Samtidig kommer der hele tiden nye typer og mærker på markedet. Det er rom fra hele Caribien, Syd- og Centralamerika der er størst og interesse for, og det er da også her vi finder langt det største udbud af rom. Vi har ...

  Vi forhandler idag ca. 200 forskellige rom og der kommer hele tiden nye til. Interessen for rom er steget enormt de senere år. Samtidig kommer der hele tiden nye typer og mærker på markedet. Det er rom fra hele Caribien, Syd- og Centralamerika der er størst og interesse for, og det er da også her vi finder langt det største udbud af rom. Vi har idag rom fra bl.a. Ron Zacapa, Plantation, Ron Diplomatico, El Dorado. samt et stort udvalg af oprindelseslande som Guatemala, Guyana, Panama, Barbados, Jamaica, Costa Rica, Venezuela, Den Dominikanske Republik, Peru og Cuba. Derudover har vi også rom fra Madagascar, Mauritius, Australien og de tidligere danske Vestindiske Øer

  Hold godt øje med vores webshop. Vi udvider jævnligt sortimentet med nye rom, og har løbende gode tilbud på rom, og har som mål at være blandt de allerbilligste på alle vores rom. 

  Mere

  Rom  Der er 43 varer

  Underkategorier

  • Barbados

   Barbados er en lille ø i Caribien på kun 430 kvadratkilometer og med ca. 300.000 indbyggere. Øen ligger ca. 400 km. nordøst for Venezuela på det sydamerikanske fastland. På rom-siden er Barbados vel nok mest kendt for Mount Gay Rum og Foursquare rom-destilleriet.

   Derudover henter en række uafhængige firmaer deres rom-destillater fra Barbados, hvorefter de bliver færdig-blendet og aftappet andetsteds. Det drejer sig bl.a. om Rum Nation, Plantation, Rum Company og Bristol Classic, der alle har Barbados-varianter i deres rom-serier.

  • Belize

   Er du på udkig efter rom fra Belize? Hos Vinkyperen finder du altid et nøje udvalgt sortiment af den lækreste rom fra Belize. Se hele udvalget her.

  • Costa Rica

   Costa Rica, officielt Republikken Costa Rica, er et land i Mellemamerika omkranset af Nicaragua mod nord, Panama mod sydøst, Stillehavet mod vest og det Caribiske Hav mod øst. På spansk betyder Costa Rica "rig kyst"

   Landet er kendt for sit rige dyre- og planteliv, vulkaner, nationalparker, tropiske regnskove og de ufremkommelige jungler og ikke mindst de attraktive "bounty" badestrande og naturligvis rom.

   Centenario Internacional S. A. er navnet bag hovedleverandøren af rom fra Costa Rica på det internationale marked. Romstilen i Costa Rica er spansk, dvs. som hovedregel Kolonne destilleret, med lagring/modning ved brug af Solera metoden.

    

  • Cuba

   Cuba er en af de store traditionelle romnationer, hvor en del af de helt store - såsom Bacardi har deres oprindelse.

   Under Castro-styret flyttede en del af de cubanske rom-producenter væk fra Cuba, nogle flyttede adrig og andre er så småt begyndt at vende tilbage igen. Blandt de mest kendteCuba rom finder du Havana Club, Legendario og Ron Mulata.

  • Danmark

   Dansk rom, kan man det? Svaret er et rungende ja!  Det er Skotlander Spirits fra Aalborg med Anders Skotlander i spidsen et godt eksempel på, for nyligt vandt Skotlander's Raw Rum 1st Edition nemlig en flot og formem pris ved Miami Rum Festival.

   Udover Skotlander Spirits finder du også en lille håndfuld nørdet og dedikeret producenter som f.eks. Brænderiet Enghaven der også producerer deres egen fantastiske rom.

  • Dominikanske Republik

   Når vi taler om rom, er der svært, om ikke umuligt at komme uden om Den Dominikanske Republik. Det er nemlig her nogle af de største og bedste romproducenter såsom Ron Opthimus, Tres Hombres, Ron Matusalem, Ron Quorhum, Ron Cubaney og Ron Esclavo holder til.

   På Den Dominikanske Republik er romstilen spansk, som hovedregel Kolonne destilleret, med en let og ren krop som følge af en kort til mellemlang gæring, samt et hint af farin. Modning af rom fra Den Dominikanske Republik forgår oftest ved brug af Solera metoden.

    

    

    

  • Grenada
   Grenada er et lille ørige i det caribiske hav. Øerne var britisk koloni indtil 1974. Grenada har en lang og vel etableret tradition indenfor rom. Det meste rom produceres på et at Grenada få romdestillerier bl.a. Clarke's Court og Westerhall Estate samt det ikoniske River Antoine Rum Distillery.
    
   Rom fra Granada findes hovedsageligt som aftapninger fra diverse små uafhængige firmaer så som Rum Nation, Plantation, Rum Company og Bristol Classic.
  • Guadeloupe

   Guadeloupe er i realiteten to øer, der er adskilt af en saltvandsflod. Den bjergrige østlige ø hedder Basse-Terre og den mere flade vestlige ø, hvorpå Rhum Damoiseau befinder sig, heddder Grand Terre. Det flade landskab på Grand Terre bliver brudt af mindre 'høje', hvor der i gamle dage befandt sig sukkermøller, som ofte også husede destillerier. I dag er Rhum Damoiseau det eneste tilbageværende destilleri på øen.

  • Guatemala

   En sand sværvægter indenfor rom indiustrien! Dette lille Mellemamerikanske land er leverandøren bag kendte mærker som det verdensberømte Ron Zacapa der gentagne gange er kåret til verdens bedste rom, samt Ron Malteco og Ron Botran.

   I Guatemala er romstilen spansk, som hovedregel Kolonne destilleret, med en let og ren krop som følge af en kort til mellemlang gæring, samt et hint af farin. Modning af rom fra Den Dominikanske Republik forgår oftest ved brug af Solera metoden.

    

  • Guyana

   Når man taler om Guyana-rom, taler man også om Demerara rom, Destilleriet Diamond Distillery og Demerara Distillers Limited. Destilleriet Diamond Distillery er det eneste destilleri, der producerer rom i Guyana.

   Den Demerara rom som i dag bliver aftappet hos Destilleriet kendes under navnet El Dorado Rum. og det er samtidig også det eneste destilleri i verden, der officielt må producerer rom af stilarten Demerara, Rom fra Guyana er oftest destilleret såvel i pot og kolonne stills.

   Fra Guyana finder du også XM Rum,  samt en mindre håndfulde uafhængige fadaftapninger fra f.eks. Bristol Classic, Plantation og Rum Nation.

  • Haiti
   Haiti ligger på øen Hispaniola der grænser op til Den Dominikanske Republik. Landet har et areal på omtrent samme størrelse som Jylland, og ca. 10 millioner indbyggere.
    
   Det meste rom fra Haiti produceres af Barbancourt. Destilleriet er kendt for at producere rom af den yperste kvalitet, destilleret på den rene sukkerrørssaft. Rom er blandt øens mest kendte eksportvare, og Barbancourt siges at holde omkring 20.000 mennesker i arbejde.

   Udover Barbancourt destilleriets egne aftapninger, kan du med held prøve aftapninger fra diverse små uafhængige firmaer så som Plantation, Silver Seal, Rum Nation, Bristol Classic og Compagnie des Indes.

    

  • Jamaica

   Jamaica, der har 2,7 mio. indbyggere, ligger syd for Cuba og er ca. halvanden gange så stor som sjælland. Øen er ikke kun kendt for sin reggae og andre musik-arter, men i høj grad også for sin rom. Appleton er vel nok det mest kendte rom-mærke, men ellers finder vi bl.a. en mindre håndfulde uafhængige fadaftapninger fra f.eks. Bristol Classic, Plantation og Rum Nation.

   Den tradionelle rom fra Jamaica er kendetegnet ved at den er pot still destilleret og har fået en lang gæring der giver en meget aromatisk rom, der også typisk er forholdsvis kraftfuld i sin smag.

    

    

    

  • Madagascar

   Kvalitets rom er ikke begrænset til Caribien og mellemamerika. Dette er Madagascar et glimrende eksempel på. Madagascar er verdens 4. største ø beliggende i det indiske ocean æst for det afrikanske fastland. Madagascar var indtil 1960 en fransk koloni, i dag nyder øen sin selvstændighed, men rom-stilen bærer fortsat præg af det franske tilhørsforhold.  

  • Martinique
   Har man sagt Martinique, har man også sagt Rhum Agricole, agricole rom er en tør, cognac-lignende rom. På Martinique er destillation på melasse helt banlyst! I stedet destilleres Rhum Agricole udelukkende på frsik sukkerrørssaft og lagringen foregår efterfølgende kun på fade af fransk limousine eg.  
    
   Rhum Agricole fremstilles udelukkende i Fransk Vestindien, dvs. øerne Guadeloupe, Martinique og Marie Galente. Den mørke rhum benævnes Rhum Vieux og den hvide Rhum Blanche. 
    
    

    

  • Mauritius

   Mauritius er en lille ø-stat beliggende i det Indiske Ocean, vest for Madagaskar. Landet har en stor produktion af sukkerrør, og er derved selvforsynende med sukkerrørjuice og -melasse til romproduktion. Klassisk Mauritius-rom er fyldig, blød og krydret, og har ofte noter af banan, karamel og nødder. 

  • Nicaragua
   Arealmæssigt det største land i Mellemamerika. Mod nord deler Nicaragua grænse med Honduras og mod syd med Costa Rica. Mod vest ligger Stillehavet, og mod øst ligger Det caribiske Hav. Rom fra Nicaragua produceres næsten udelukkende af firmaet Compañía Licorera de Nicaragua, der også står bag brandet Flor de Cana.
    
    
   Rom fra Nicaragua findes hovedsageligt som aftapninger fra diverse små uafhængige firmaer så som Rum Nation, Plantation, Rum Company og Bristol Classic. 
  • Panama

   For de fleste er Panama nok synonym med kanalen der blev færdigbygget i 1914 for at skabe en hurtig genvej fra Stillehavet til Atlanterhavet.

   Men dette lille mellemamerikanske land er også kendt for at producerer nogle ganske fantastiske rom som Ron Abuelo og Rum Malecon, samt diverse fadaftapninger fra uafhængige aftappere som Rum Nation, Plantation og Rum Company

  • Peru

   Andesbjerge, Stillehavet og Inka-riget vil nok være blandt de første ting springer en i mente når vi taler om det sydamerikanske land Peru. 

   Når det kommer til spiritus er Peru nok bedst kendt for sin Pisco, men rom? Ja, det kan de faktisk også. Det er fra dette skønne land at vi finder rom-mærkerne Ron Millonario og Ron Cartavio, samt en mindre håndfulde uafhængige fadaftapninger fra f.eks. Bristol Classic og Rum Nation.

    

  • Saint Lucia
   En lille tropisk østat i den østlige del af det Caribiske hav, beliggende nord for øerne Saint Vincent og Grenadinerne og syd for Martinique. Der ligger kun et destilleri på øen, med det passende navn St. Lucia Distillers Group of Companies. Hos Vinkyperen oplever vi en klar stigende efterspørgelse på rom fra St. Lucia pga. rommens særlige komplekse stil, der byder på masser af aroma og krydderier.
    
   Rom fra Saint Lucia findes hovedsageligt som aftapninger fra diverse små uafhængige firmaer så som Plantation, Bristol Classic og Compagnie des Indes.

    

  • Seychellerne

   Rom fra Seychellerne

  • Trinidad & Tobago

   Trinidad og Tobago ligger ud for Venezuela på nordsiden af Sydamerika og består af 2 hoved-øer Trinidad og Tobago, samt 21 mindre caribiske øer. Landet opnåede sin selvstændighed fra briterne i 1962 og har godt 1 mio. indbyggere.

   Når man taler om rom fra Trinidad og Tobago er Angostura, et af de ældste og mest velrespekterede rom huse i Caribien, og det nu lukkede kult destilleriet Caroni nok de bedst kendte rom mærker. Men det er også her fra, at den velansete Zaya Rum kommer, samt en række uafhængige aftapninger fra Bristol Classic, Plantation.

  • Venezuela

   Venezuela ligger ved Sydamerika's nordkyst. Landet er nok bedst kendt sin venstreorienterede politik samt deres kulørte president Hugo Chavez.

   Men det med rom er de nu også ret dygtige til. De fleste der har kastet sig ud i rom, har nok allerede stiftet bekendtskab med rom fra Destilerias Unidas S.A, producenten bag Ron Diplomatico og i særdeleshed Ron Diplomatico Reserva exclusiva. Rom fra Destilerias Unidas S.A er destilleret på kobber pot stills og modnet på håndlavede egetræsfade, før master-blenderen ligger sidste hånd på for at sikre det helt rigtige udtryk for den pågældende rom.

  • De Vestindiske Øer

   St. Croix og St. Thomas var indtil 1917 en del af det danske kongerige. De Vestindiske øer blev købt af Danmark i 1733 og siden solgt videre til USA. Af rom-mærker finder vi Cruzan Rum og ikke mindst det meget populære mærke A.H Riise. 

   Er man ny inden for rommens univers, eller blot nysgerrig på rom? Så er A.H. Riise's rom sortiment et godt og oplagt sted at begynde.

  • Mexico

   Mexico er meget andet end tequila! Hos Vinkyperen finder du blandt andet et nøje udvalgt sortiment af rom fra Mexico. Du kan godt begynde at glæde dig!

  • La Reunion

   Er du også helt vild med rom? Så er du kommet til det rette sted! Hos Vinkyperen finder du rom fra LA REUNION, der anses som noget af det bedste i verden.

  • Caroni Rom

   Caroni var et destilleri i Trinidad som lukkede i 2002. Går man længere tilbage i historien var der over 50 destillerier i Trinidad. Antallet af destillerier var i 1950’erne faldet til blot 8. Caroni destilleriet åbnede i 1923 i et område hvor der før lå en Caroni sukkerfabrik. På trods af protester fra fagforeninger besluttede regeringen i Trinidad i 2001 at sælge deres 49% andel i ‘Rum Distillers Limited’ som var den arm Caroni var under. Fagforeningen tilbød at købe ‘Rum Distillers Limited’ for $40 millioner. Salget gik igennem for $35 millioner til Angostura da forhandlingerne allerede var på et sent stadie. Produktion hos Caroni ebbede ud og lukkede officielt i 2004. Angostura er i dag det eneste tilbageværende destilleri i Trinidad.

  • Hvid Rom

   Hvis du mangler en god rom til at mixe i dine drinks men samtidig gerne vil kunne drikke den for sig selv, så er hvid rom det du leder efter. Hvis rom har en vitalitet og en friskhed, mens mørk, traditionel rom har rigere og mere “powerful” smag. Den gennemsigtige farve er ikke lig med en gennemsigtig smag. Selvom hvid rom ofte bruges i cocktails og andre blandede drinks er mange af dem stadig lagret i nogle år med en komplet og dyb smagsprofil.

  • Plantation Rom

   Plantation fra Pierre Ferrand er en kendt kvalitets-serie af rom. Plantation serien bliver produceret og fadlagret lokalt i Mellemamerika, Sydamerika og på de Caribiske øer, mens aftapningen foregår i Frankrig hos Pierre Ferrand selv. Da alle rom er produceret, fadlagret og destilleret lokalt bringer det en unik karakter og dybde frem i rommen. Tilmed er nogle af rommene lagt på Pierre Ferrands egne cognacfade, der giver rommen sit eget smagsindtryk. Stifteren af Maison Ferrand som ejer Plantation, bruger personligt flere måneder af året på at finde de bedste fade og plantager Caribien har at byde på.

  • Bristol Rom

   Bristol rom kommer fra sukkerrør groet rundt i hele verdenen der er omhyggeligt destilleret og modnet i egetræstønder og aftappet til rom-elskere.

   Bristol rom opsøger små mængder rom, i nogle tilfælde kun et enkelt fad fra et enkelt destilleri eller single estate for at vise rom i dets sande unblended form.

   Aldringen der foregår i Storbritannien er meget vigtig for rommens udvikling. Denne aldring kombineret med forsigtig aftapning og minimal filtrering tillader de forskellige karakteristika af de individuelle romme at træde frem.

  • Rum Nation Rom

   Rum nation er skabt af Fabio Rossi i 1999. Han satte sig for at introducere nydere af spiritus til nye produkter fra Caribien og Latinamerika. Han var blandt andet en af de første der blev interesseret i de forskellige ‘rones’ (romme) der blev produceret i Peru og Panama. Gennem streng udvælgelse, research og smagning har Rum Nation en væsentlig erfaring med rom, ron eller rhum, som de destillerer med stor ekspertise. Hver eneste rom skabt bærer præg af rommens oprindelsesområde gennem dens smag, styrke og karakter.

  • Compagnie Des Indes Rom

   Den uafhængige aftapper Compagnie Des Indes er skabt af franskmanden Florent Beuchet. Compagnie Des Indes fokuserer på at aftappe den bedste rom fra Caribien, Latinamerika og endda østlige lande. Et centralt fokus fra denne aftapper er omhyggeligheden i at beholde de karakteristika der repræsenterer oprindelsesstedet af rommen de aftapper. For Florent Beuchet er det vigtigt at rommen er autentisk, derfor fremstilles kun med få undtagelser helt uden sukker, karamel osv.

  • S.B.S Rom

   S.B.S står for ‘Single Barrel Selection’ og er en serie af højkvalitetsrom fra en uafhængig aftapper. I S.B.S serien er der rom fra blandt andet det lukkede Caroni destilleri i Trinidad, Jamaica, Barbados, Panama, Fiji, Belize og Guyana.

  • A.H. Riise Rom

   A.H. Riise er et dansk højkvalitets rom-brand. Rommen er sød hvilket betyder at den er velegnet til nybegyndere som rutinerede rom elskere. Albert Heinrich Riise som lægger navn til serien var en apoteker som åbnede sit eget apotek i St. Thomas i perioden 1838 til 1868. Et apotek havde en lidt anden betydning i 1800-tallet hvor alkoholholdige drikkevarer var anset for at være i stand til at kurere en række sygdomme og kvaler. I denne forbindelse begyndte de at producere og sælge rom som medicin, men senere begyndte de at producere og sælge højkvalitetsrom som den drink vi kender i dag.

  • Columbia
  pr. side
  Viser 1 - 12 af 43
  Viser 1 - 12 af 43