Stauning Bastard, Danish Research Series. 46,3%

Varenummer: 141361

Ikke på lager

Normalpris DKK 595,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Research Series er legepladsen for Stauning Whisky. Et sted hvor de afprøver nye ideer, eksperimenterer og tænker ud af boksen. Stauning Bastard er et møde mellem Danmark og Mexico - et vellykket eksperiment!


Hver udgave i Research Series er dekoreret af en kunstner. Kunstværket på den første version i serien,  Stauning Curious, var lavet af tatovøren, Thit Hansgaard. Det var en succes, så hun blev også bedt om at designe dekorationerne på Bastard.


En betragtning de med årene har gjort hos Stauning Whisky er, at deres rye whisky er særligt god til at udtrække smag fra fadene - og at den gør det effektivt. Eksperimenterne med rye whisky i forskellige fade er meget spændende og resultaterne er tit overraskende positive!


Så, hvad er Bastard? Basen - råspritten - består af rye new make (70% maltet rug, 30% maltet byg). Først har råspritten modnet i hårdt forkullede virgin oak fade i 3 år. Derefter er whiskyen flyttet over i 5 lækre Mezcal fade fra Oro de Oaxaca - og 6 måneder senere blev det en Stauning Bastard. En Rye Whisky som du aldrig har prøvet den før.


Alt er lavet på destilleriet og udelukkende ved brug af de bedste råvarer og traditionelle produktionsmetoder:


- Gulvmaltet lokal byg
- Gulvmaltet lokal rug
- Dobbelt pot still destilleret


- Åben ild under stills
- Dobbelt pot still destilleret 


- Lagret og modnet på destilleriet
- Tappet på destilleriet
- Ufiltreret / ikke koldfiltreret - Bundfald kan forekomme

Specifikationer
ProducentStauning Whisky Distillery
LandDanmark
OmrådeVestjylland
Årgang2016
Alkohol46,3%
Flaskestr.50 cl.