Tequila Ocho Extra Anejo 2009, San Augustin. Single Estate. 40%

Varenummer: 150181-1

Ikke på lager

Normalpris DKK 1.250,00
Nu DKK 975,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-
Beskrivelse

Detaljer

Ocho Extra Añejo San Augustin er en vintage (2009) tequila fra La Alteña-destilleriet, lavet på 100% agave. Den rancho som har leveret agaverne til denne udgivelse, blev leaset af Camarena-familien til agavedyrkning, og de mener, at dette sandsynligvis er den sidste udgivelse fra San Augustin nogensinde. Tequilaen er lagret cirka 3 år på amerikanske egetræsfade og er tappet uden kølefiltrering.

Farve: Let gylden.
Duft:  Kanel, fersken, pære, ananas og sort peber.
Smagsnoter: Toffee, kakao, kaffe og kanel. Lang, tør eftersmag.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Tequila Ocho er et samarbejde mellem Carlos Camarena og Thomas Estes, to af tequila-verdenens helt store profiler. Destilleriet hedder La Alteña og ligger i Arandas i Jalisco. Alle Ochos tequilaer laves på 100% agave – man kunne aldrig drømme om at tilsætte billig, industriel spiritus, som reglerne for tequila ellers tillader op til 49% af! Agaven høstes når den er moden, typisk efter 8-10 år, bages i murstensovne i 48 timer og saften gærer i åbne tanke af fyrretræ. Destillationen foregår på pot stills, og nogle af tequilaerne lagres efterfølgende på 200-litersfade der før har indeholdt amerikansk whiskey.

Ocho er en af de få tequilaer, som skriver både årgang og den specifikke mark, som agaven er høstet fra, på flasken. Dette er naturligvis et led i deres budskab om tequilaens ”terroir” – et begreb lånt fra vinverdenen som dækker over måden jorden, klimaet, højde mm. påvirker drikkens karakter og smag. På deres hjemmeside, ochotequila.com, kan man klikke på hver enkelt ”rancho” og læse om dens kendetegn.

Specifikationer
LandMexico
Årgang2009
Stil100% Agave
Alkohol40 %
TypeTequila
Flaskestr.70 cl.