Thy Whisky No. 6 Kræn Kræmmer 50,4% 50 cl.

Varenummer: 100819073421789943989

Ikke på lager

Normalpris DKK 1.000,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Dansk Single Malt whisky fra Thy i særklasse! Fremstillet 100% på Imperialbyg og lagret på ex-sherry fade. Imperial er en næsten uddød bygsort, da den er mere vanskelig at arbejde med, end moderne sorter. Til gengæld giver den korn som er pakket med smag og karakter, og det kan helt sikkert smages i denne whisky.

Beskrivelse

Detaljer

No°6 – Kræn Kræmmer

Thy Whisky no. 6 Kræn Kræmmer er fremstillet på den gamle nordiske bygsort Imperial, dyrket i 2013, lige midt i Nationalpark Thy’s smukke natur. Byggen er maltet på Mälzerei Steinbach, mæsket på Thisted Bryghus, destilleret på Nordisk Brænderi og lagt til lagring på to ombyggede ex-sherryfade i whiskylageret på den økologiske gård Gyrup i Thy.

Whiskyen er et møde mellem den gamle glemte kornsort og to forskellige sherry-fade. Det ene ex-PX, det andet ex-Oloroso. Resultatet er en dyb ravgylden single malt, med en kompleks duft hvor noter af chokolade, tørret frugt, malt og korn møder friske noter af bær. Whiskyen har en lang og varmende eftersmag, hvor sherryfadene tydelig bidrager med både vinøsitet og sødme.

Specifikationer
ProducentThy Whisky
LandDanmark
OmrådeThy
StillMaltet, sherry lagret, kraftig
Alkohol50,4%
Flaskestr.50 cl.