2013 Quarisa Wines, Treasures Coonawarra Cabernet Sauvignon.

Varenummer: 2204

På lager

Normalpris DKK 159,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Koncentreret næse af solbær, cedertræ, vanilie, sød lakrids og hvid peber. Vinen er klassisk full-bodied med en imponerende koncentration, men på grund af klima og jordbund ikke er tung, men elegant og kompleks på samme tid. Drik vinen ved frigivelse eller i løbet af 7-10 år fra høsten. 91 point James Halliday med ordene:...authentic Coonawarra cabernet structure.

Beskrivelse

Detaljer

Type
Tør, rødvin. 75 cl. 14%

 
Område
Druerne i Treasures Cabernet Sauvignon kommer alle fra området Coonawarra, der er berømt for sin røde Terra Rossa Jord, hvor særligt Cabernet Sauvignon trives. Klimaet er varmt, men bliver kølet ned af bugten Great Australian Bight. Den særlige jordbund giver vine med en kompleksitet og dybde man skal lede længe efter andre steder i Australien. Dette gør Coonawarra til et af landets mest anerkendte områder.

Producent
Quarisa Wines er beliggende i New South Wales i det sydøstlige Australien. Manden bag hedder John Quarisa, og har i over 25 år lavet anmelderroste vine i klassisk australsk stil. Med mottoet “passion is everything”, laver John vine der er charmerende, nede på jorden, og ikke mindst særdeles prisvenlige, men som besidder koncentrationen, dybden og nerven man ville forvente i langt dyrere vine.
 
Treasures er Quarisas prestigeserie, og repræsenterer det bedste fra nogle af Australiens absolut mest anerkendte vindistrikter, som Coonawarra og McLaren Vale.

Druesorter
100% Cabernet Sauvignon


Fremstilling
Druerne plukkes i marts i Coonawarra og gæres på store træfade, for derefter at blive omstukket til mindre træfade. Halvdelen af fadene er nye og er lige dele amerikansk og fransk eg.

Smagekommentar
Vinen fremstår dyb rubinrød i glasset, med en koncentreret næse af solbær, cedertræ, vanilie, sød lakrids og hvid peber. Vinen er klassisk full-bodied med en imponerende koncentration, men på grund af klima og jordbund ikke er tung, men elegant og kompleks på samme tid.  Drik vinen ved frigivelse eller i løbet af 7-10 år fra høsten, da det er en vin der kan udvikle stor kompleksitet med et par år i flasken.
(AS 15/10/2015)

 

 91 point James Halliday
Standard Quarisa fermentation and maturation in new and used French and American oak for 16 months - amazing given the price of the wine. Vividly coloured, and not only has buckets of juicy varietal fruit to fill the glass with, but some authentic Coonawarra cabernet structure.


Specifikationer