På lager
Tilbud 195,00 DKK Regulær pris 239,00 DKK

Valduero Crianza 2016, Ribera del Duero

En stor oplevelse og en sand verdensklasse Crianza fra Ribera topproducent, Valduero. Adskillige guldmedaljer ved store internationale smagninger. Et hus vi er meget stolte af at have i stalden.

Producent
Huset Valduero blev grundlagt i 1984 som et af de første huse i området (Ribera del Duero blev anerkendt som DO i 1982 og opnåede DOCa status i 2008). Vingården har siden gennemgået store moderniseringer og der er foretaget store investeringer i materiel, marker og ikke mindst husets imponerende kældre. De har kapacitet til over 3500 træfade og over en million flasker, hvilket er nødvendigt, da Valduero ikke ønsker at haste deres vine på markedet. 

Fremstilling
Alle husets Tempranillo vinstokke har en alder på 30 år eller derover, og hverken kunstvandes eller kunstgødes. Det giver druer med høj smagsintensitet, da vinstokkene tvinges til at sætte dybere rødder i søgen efter næring. Vinen gæres desuden udelukkende med naturligt forekommende gær, ikke kunstigt tilsat. Valduero har den tilgang til markarbejdet og vinfremstilling, at alt der kan gøres naturligt, skal gøres naturligt. Det bidrager ikke kun til bedre vine, men også at vinene på bedste vis udtrykker deres naturlige terroir og temperament.

Denne store Crianza lagres hele 15 måneder på to typer træfad efterfulgt af min. 12 måneders flaskelagring

Smagekommentar
Dybrød tæt farve med sort kerne. Næsen mødes af et væld af røde og sorte bær, særligt kirsebær og solbær. Vinen besidder en imponerende aroma- og smagsintensitet, og i smagen findes både en enorm friskhed i frugten, på en solid bund af søde krydderier, elegant vanilje fra fadet, hvid peber, muskatnød og kakao. En vin langt over Crianza niveau.

Specifikationer
ProducentValduero
Flasker pr. kasse6
Passer tilOksekød, vildt, simreretter, grill.
DrueTinto Fino (Tempranillo)
Årgang2016
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.
Alkohol14%
OmrådeRibera del Duero
LandSpanien
Varenr.103120
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Valduero Crianza 2016, Ribera del Duero
Din bedømmelse
Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.