Ikke på lager
Tilbud 249,00 DKK Regulær pris 299,00 DKK

Valduero Reserva 2012, Ribera del Duero

Et brag af en Ribera del Duero, og en vin der kan måle sig med de allerstørste (og dyreste) vine fra område. Adskillige medaljer. Nyd den idag for sin storhed, eller gem den i en god kælder de næste 10 år for mere finesse.

Producent
Huset Valduero blev grundlagt i 1984 som et af de første huse i området (Ribera del Duero blev anerkendt som DO i 1982 og opnåede DOCa status i 2008). Vingården har siden gennemgået store moderniseringer og der er foretaget store investeringer i materiel, marker og ikke mindst husets imponerende kældre. De har kapacitet til over 3500 træfade og over en million flasker, hvilket er nødvendigt, da Valduero ikke ønsker at haste deres vine på markedet. 

Fremstilling
Alle husets Tempranillo vinstokke har en alder på 30 år eller derover, og hverken kunstvandes eller kunstgødes. Det giver druer med høj smagsintensitet, da vinstokkene tvinges til at sætte dybere rødder i søgen efter næring. Vinen gæres desuden udelukkende med naturligt forekommende gær, ikke kunstigt tilsat. Valduero har den tilgang til markarbejdet og vinfremstilling, at alt der kan gøres naturligt, skal gøres naturligt. Det bidrager ikke kun til bedre vine, men også at vinene på bedste vis udtrykker deres naturlige terroir og temperament.

Reserva lagres 30 måneder på to typer træfad efterfulgt af min. 18 måneders flaskelagring.

Smagekommentar
Dyb, lillarød i farven. Næsen er tætpakket med mørke bær, kaffe, tobak, vanilje og et strejf af animalske noter. Smagen er intens, fyldig og forførende på samme tid, og hele munden svøbes i mørke bær og søde krydderier, kombineret med en utrolig friskhed. Det er en stor vin der fortjener et stort glas og en god dekantering, eller en håndfuld år på langs.

Specifikationer
ProducentValduero
Flasker pr. kasse6
Passer tilOkse, vildt, simreretter, grill.
DrueTinto Fino (Tempranillo)
Årgang2012
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.
Alkohol14%
OmrådeRibera del Duero
LandSpanien
Varenr.103121
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Valduero Reserva 2012, Ribera del Duero
Din bedømmelse
Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.