2016 Valpolicella, Villa Mattielli

Varenummer: 1089

På lager

Normalpris DKK 89,75

I næsen finder man fine små røde bær, og søde krydderier. Smagen er saftig og mediumfyldig, med oceaner af rød frugt. Det er en meget alsidig vin, der matcher det lettere italienske køkken og er oplagt til fjerkræ og lyst kød. Serveres ved 16 grader. 

Beskrivelse

Detaljer

Type
Tør, frugtig rødvin. 75 cl. 13%

Område
Valpolicella er den vinøse hovedstad i Veneto i Nordøstitalien, hvorfra nogle af landets største vine udspringer. Klimaet er lunt, med lange milde somre, hvorfor der kan laves elegante, frugtdrevne vine i området. Samtidig gør unikke klimatiske forhold, at lufttørring af druer kan skabe fyldige, rige og intense vine med stor fylde og kompleksitet. Dette er Amarone della Valpolicella nok verdens bedste eksempel på.Druer
I Villa Mattiellis Valpolicella Superiore bruges primært Corvina samt en smule Corvione og Rondinella.

Producent
Villa Mattielli er en familieejet vingård i Veneto. Det er de to søstre Roberta og Valeria som idag driver vingården grundlagt af deres far. Villa Mattielli  ejer 15 hektar vinmarker på de bedst belliggende skråninger i Soave og Valpolicella. Roberta og Valeria bruger deres viden om moderne vinfremstilling i kombination med traditionerne lært af deres far.Fremstilling
Druerne håndhøstes, gæres og lagres på neutrale tanke og fade for at bevare den fine, lyse frugtkarakter vinen besidder.


Smagekommentar
Vinen fremstår klar, rubinrød i farven. I næsen finder man fine små røde bær, og søde krydderier. Smagen er saftig og mediumfyldig, med oceaner af rød frugt. Det er en meget alsidig vin, der matcher det lettere italienske køkken og er oplagt til fjerkræ og lyst kød. Serveres ved 16 grader. 

Specifikationer