Crémant

Leder du efter den helt rette flaske bobler til dit næste arrangement? Så bør du bestemt overveje Crémant. Den franske mousserende vin egner sig perfekt som velkomstdrink eller til lette retter, når du har gæster eller bare gerne vil gøre lidt ekstra ud af hverdagen. Hos Vinkyperen finder du Crémant fra flere populære huse i Frankrig, og i udvalget kan du med al sandsynlighed finde flasken, der kan overraske både dig og dine gæster.
pr. side

4 varer

Stigende orden

4 varer

Crémant: Lækre bobler til nytår og andre fester

Crémant er franske mousserende vine lavet fra forskellige franske vinregioner. De mest kendte områder er Bourgogne, Alsace og Bordeaux, som ofte bruger druerne fra selvsamme områder – særligt druerne Chardonnay og Pinot Noir. Der er tale om elegante vine med delikate bobler, og så er prisen meget overkommelig sammenlignet med champagne. Crémant minder nemlig meget om de populære bobler i både smag og kvalitet, men vinene er noget billigere.

Selve ordet ‘crémant’ betyder cremet og stammer oprindeligt fra selveste Champagne. Ordet blev brugt til at beskrive flasker af Champagne, som angiveligt skulle have nogle blødere bobler, hvilket gav en mere cremet fornemmelse i munden. I dag fås crémant-vine primært i den tørre ende, men du finder også varianter i både sødere (demi-sec og doux) og mere tørre varianter. På den måde kan du sagtens finde en god crémant, der passer til dine smagsløg og præferencer.

Vær opmærksom på, at crémant og vin fra Champagne ikke er det samme. Du får godt nok bobler, og begge fremstilles ved den samme, traditionelle metode. Forskellen er, at crémant er lidt lettere i smagen. En anden afgørende forskel er, at champagne udelukkende er fra Champagnedistriktet i Frankrig. Er vinen ikke derfra, og er den ikke fremstillet efter specifikke teknikker eller regler, må vinen ikke sælges som champagne

Find en udsøgt Crémant vin af høj kvalitet

Hos Vinkyperen har vi gode vine med tørre eller søde bobler. Vores udvalg af crémant er ingen undtagelse. Du har mulighed for at finde blandt andet Crémant de Bourgogne, Crémant d’Alsace og fra området Loire. Udvalget varierer løbende, så hold øje. Der er altså mulighed for at opleve forskellige druesorter, der giver vinene hver deres smage. Fælles for dem alle er, at de er fremstillet på den klassiske metode med eftergæring på flaske. Det sikrer dig naturlige, blide bobler i vinen. 

Selvom vores champagne er blandt de bedste, så er de ikke altid det rigtige valg, når du gerne vil nyde et glas bobler til maden. For nogle er prisen også for høj. Heldigvis får du den samme oplevelse – hvis ikke bedre – hvis du vælger crémant. Vi har nemlig nøje udvalgt nogle af de bedste mousserende vine, der opfylder de strenge retningslinjer om, hvordan crémant skal dyrkes og fremstilles. For dig betyder det en skøn vin med de dejligste bobler og skønne nuancer.

Er det hellere søde bobler, som du foretrækker? Så har vi naturligvis også dét. Der fremstilles også fremragende søde vine med bobler, som du kan nyde til et bredt udvalg af lejligheder.

Hvad spiser du til crémant-vin?

Smagsmæssigt minder crémant meget om champagne, da de begge bruger nogle af de samme druer og fremstillingsmetode. Dog er der ofte et større udvalg ved crémant-vine, der byder på smagsnuancer af alt fra citrus og grønne æbler til noter af mango og mandler. Det handler altså om at vælge den rette crémant til den rette mad.

Crémant passer især godt til fisk og skaldyr. Du finder også flasker, der smager fantastisk til fjerkræ og ikke alt for søde desserter, såsom frugtdesserter og kransekage. Eller hvad med et glas crémant som en skøn aperitif? Mulighederne er mange. Prøv for eksempel en tør Crémant de Bourgogne, som stilmæssigt er tættest på champagne, fordi vinene bliver dyrket og produceret næsten samme sted. Her får du en smagsoplevelse med en dejlig afrundet fylde, der gør vinen velegnet til velkomst samt dampet fisk.

Det er særligt druerne Chardonnay og Pinot Noir, der går igen, men de enkelte regioner benytter også deres lokaler druer – i Crémant de Loire dyrker de blandt andet Chenin Blanc, Cabernet Franc, og Arbois, hvorimod de i området Crémant d'Alsace dyrker for eksempel Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris og Riesling. Hvis du vil prøve en Sauvignon Blanc-baseret crémant, skal du kigge på udvalget fra Bordeaux.

Udforsk det store udvalg af mousserende vin hos Vinkyperen

I det store udvalg af fantastiske mousserende vine hos Vinkyperen. I vores udvalg finder du kendte varianter af bobler fra hele verden, og det er uanset om du skal bruge en aperitif eller noget, der går godt med lette desserter. Uanset om du er til brut nature eller doux, har vi noget, der passer til din smag.

Hos Vinkyperen finder du blandt andet mousserende vin fra følgende lande:

Uanset hvilken slags mousserende vin du foretrækker, kan du trygt regne med, at vi hos Vinkyperen har noget for enhver smag. Vi har stort fokus på at have mousserende vine til både nybegyndere og øvede vindrikkere, og vi hjælper dig hellere end gerne med at finde den rette flaske til dig og dine gæsters behov.


Vi ved, at det kan være svært at navigere i vinens verden, og det er uanset, om der er tale om hvidvin, rødvin eller rosé. Hvis har brug for hjælp til at finde den helt rette flaske, står vi altid til rådighed. Du kan let og hurtigt kontakte os direkte via vores hjemmeside. Du er også altid velkommen til at ringe ned i butikken for personlig betjening, og hvis du har brug for at opleve vinene i virkeligheden, kan du altid besøge os i vores butik i Åbyhøj.

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.