Katalog

Tilbud

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Hvidvin

Vi har hvidvine fra hele verden. Fra de tørre og mineralske Chablis eller Bourgogne, til fyldige og fedmefulde, fadlagrede australske Chardonnay, mineralske, aromatiske tyske Rieslings, søde som tørre og friske og frugtige italienske hvidvine på Pinot Grigio. 

Her finder du hvidvine til enhver anledning, og med beskrivelser af alle vinene. Skull...

Vi har hvidvine fra hele verden. Fra de tørre og mineralske Chablis eller Bourgogne, til fyldige og fedmefulde, fadlagrede australske Chardonnay, mineralske, aromatiske tyske Rieslings, søde som tørre og friske og frugtige italienske hvidvine på Pinot Grigio. 

Her finder du hvidvine til enhver anledning, og med beskrivelser af alle vinene. Skulle du være i tvivl om hvilken vin der passer til maden, og får du ikke tilstrækkeligt svar i vinens online beskrivelse, er du mere end velkommen til at kontakte os, vi står til rådighed i hele butikkens åbningstid.

Mere

Hvidvin  Der er 92 varer

Underkategorier

 • Australien

  Vores australske hvidvinshus Quarisa Wines laver fantastiske vine, røde som hvide. Hans entry-level serie 30-Mile er gode "hverdagsvine" som er velsmagende, behagelige vine der repræsenterer god value, og på det fornemste afspejler hver drues karakteristika. Skridtet op fra 30-Mile er Johnny Q serien, som for hvidvinenes vedkomne består af en på ren Chardonnay og en på Chardonnay og Viognier. Topserien hedder Treasures, og er 100% Chardonnay fra Adelaide Hills, som er fadlagret og er en fylddig og fedmefuld hvidvin, med en kompleksitet man ville forvente af en langt dyrere vin. 

 • Frankrig

  Der er langt fra Alsace til Rousillon, både i afstand og stilart. Frankrig er et meget diverst land, både for de røde og hvides vedkomne. Den nordligste region for hvidvinsproduktion er Alsace, hvis kølige klima og druesorter giver syrerige, friske vine, som samtidig kan være fyldige og have et let sødmefuldt præg. Længere mod syd finder man Bourgogne, hvor Chardonnay dominerer. Det er fedmefulde, fadlagrede vine, med stor smagsintensitet og kompleksitet, som af mange hyldes verden over. Længere mod syd finder man Rhônedalen, der ganske vist er bedst kendt for sine rødvine, men som også er hjemsted for aromatiske, fyldige og særdeles madvenlige hvidvine på bl.a. Grenache Blanc, Marsanne, Rousanne og Viognier. Mod vest ligger Languedoc-Roussillon som huser mange spændende vingårde og hvorfra der kommer mange spændende vine på alle druesorter. Det er et område der har set en rivende udvikling, og hvor man generelt får rigtig meget vin for pengene, sammenlignet med mere berømte områder og kommuner. 

 • Italien

  Italien laver et hav af gode hvidvine. Mest berømt er nok vinene på Pinot Grigio, som i Frankrig kendes som Pinot Gris, som dyrkes særligt i den nord- og nordøstlige del af landet. Vinene er medium-fyldige, tørre og forfriskende, i modsætning til de ofte mere sødmefulde eksempler fra Alsace i Frankrig. 

  Vores Veneto-hus Villa Matielli, laver i tillæg til deres fantastisk elegante rødvine, friske hvidvine på Garganega og Pinot Grigio. Deres Soave, som laves på Garganega, er en elegant, liflig hvidvin som gør sig godt som aperetif eller skaldyr. Deres Pinot Grigio er pakket med frugt, og har en frisk syre og god fylde der gør den til en ganske alsidig vin. 

 • New Zealand

  New Zealand er på ganske få år blevet et af de mest efterspurgte vinlande i verden, særligt drevet af Sauvignon blanc fra Marlborough.

 • Spanien

  Spanien som i Danmark nok mest er kendt som et rødvinsland, laver i den nordlige del af landet også fabelagtige hvidvine. Verdejo druen giver sprøde og friske hvidvine, der vækker mindelser om god sauvignon blanc. I Rioja laves der også fantastisk hvidvin, her i en mere fyldig og fadlagret stil.

 • Tyskland

  Weingut Louis Guntrum er et familiefirma i den lille landsby Nierstein ved Rhinen i det sydlige Tyskland. Vinhuset blev grundlagt i 1648, og i dag er det 11. generation, Louis Konstantin Guntrum, der ejer familiefirmaet. Guntrum ejer nogle meget velbelligende vinmarker omkring byerne Nierstein og Oppenheim.

  Druerne dyrkes efter bæredygtige principper med blandt andet dækplanter mellem vinstokkene for at reducere ukrudt og ingen brug af kunstgødning. Beskæring af vinstokkene og høsten foregår med håndkraft så jorden ikke presses sammen af tunge maskiner. Alt dette giver større mikrobiologisk aktivitet i jorden og sikrer gode sunde druer. Moderne kælderudstyr kombineret med det bedste fra traditionel vinfremstilling resulterer i en række meget flotte tyske vine, som vi er stolte over at præsentere i Danmark.

  Vores fantastiske Mosel-hus, Willi Haag, er en ekstremt anerkendt producent af klassisk Mosel Riesling, og skaber årgang efter årgang verdensklasse vine. Hans stil er frugtrig og drevet af en superren syre og flintet mineralitet. De besidder desuden en bemærkelsesværdig lagringsevne; de ædelsøde Spätlese og Auslese holder nemt 25 år i kælderen, selvom de også smager himmelsk som unge. Huset har i dets nuværende form eksisteret siden 1910, men grundlæggeren Willi Haag er ud af en familie der har lavet vin siden midten af 1500-tallet. Huset drives i dag af Marcus Haag, Willis barnebarn, som har drevet huset videre siden 1997.

 • USA

  Her finder du vores udvalg af hvidvine fra USA. De amerikanske hvidvine er kendetegnet ved en rig frugt og relativt stor fylde, og typisk med en større andel af fadlagring end mange europæiske hvide. Særligt chardonnay er dominerende i USA, og er da også indbegrebet af amerikansk hvidvin. Fedmefuld og frugtrig.

  Light Horse er en serie af vine fra topgården Jamieson Ranch, som ud over at være glimrende køb, repræsenterer druerne fornemt og tilbyder nogle af det mest veldrejede enkeltdrue vine vi længe er stødt på.

 • Østrig

  Den altoverskyggende hvidvinsdrue i Østrig er Grüner Veltliner, som giver friske hvidvine med en relativt høj syre og krydret profil. Det er vine som grundet sin syre og krydderi egner sig godt til retter med lyst fjerkræ eller friske fiskeretter.

 • Canada Hvidvin
pr. side
Viser 1 - 12 af 92
Viser 1 - 12 af 92