Katalog

Tilbud

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Champagne / Mousserende

Der produceres efterhånden mousserende vine i alle verdenshjørner.  Hjemstedet for mousserende vine er Champagne, som den dag i dag stadig er synonym med vin med bobler. Vores eget Champagnehus Soutiran, laver Champagne fra deres domaine i Ambonnay, som om nogen kommune, lægger jord til store Pinot Noir-baserede bobler. Soutirans jordlodder er p...

Der produceres efterhånden mousserende vine i alle verdenshjørner.  Hjemstedet for mousserende vine er Champagne, som den dag i dag stadig er synonym med vin med bobler. Vores eget Champagnehus Soutiran, laver Champagne fra deres domaine i Ambonnay, som om nogen kommune, lægger jord til store Pinot Noir-baserede bobler. Soutirans jordlodder er primært Grand Cru marker i Ambonnay, og de omkringliggende kommuner. De laver en fyldig stil, som et resultat af et forlænget ophold på gærrester, for de fleste af deres vines vedkommende mellem 60 og 72 måneder. 


Cava som er Spaniens svar på mousserende vine fremstillet på den traditionelle metode kan være et prisvenligt alternativ til Champagne kan levere fuld valuta for pengene. Produktionen af Cava er centreret Catalonien i området Penedes ikke langt fra Barcelona. 

 

Italien producerer også store mængder mousserende, med Prosecco som den mest berømte ambassadør. Prosecco findes i mange kvaliteter, afhængig af producent, område og produktionsmetoder. Området Valdobbiadene er centrum for produktion af kvalitets-Prosecco grundet skrappere krav for fremstilling samt generelt bedre vækstbetingelser. 

 

Mere

Champagne / Mousserende  Der er 51 varer

Underkategorier

  • Champagne

    Få drikke er så tæt forbundet med fest og luksus som en flaske Champagne.  Ikke al mousserende vin er Champagne, men Champagne er en mousserende vin, der kommer fra distriktet Champagne i det nordlige Frankrig. Her er klimaet  og jordbunden særligt velegnet til dyrkning af druer til mousserende vin. Grundet den nordlige beliggenhed har druerne et naturligt højt syreindhold, som giver Champagne sin særlige, friske, sprøde og mineralske karakter.

    Hvor sød er min Champagne?

    Champagnens sødme doseres i den sidste fase, dette kaldes for dosage. Her tilføres Champagnen en lille mængde sukker, kaldet liqueur de dosage, som vinmageren justerer afhængig af den ønskede stil.

    Restsukker i gram per liter Champagne. 

    – Brut nature:  Ingen sukker tilsat. 

    – Brut: Op til 12 g/l restsukker. Dette er den mest udbredte stil af de tørre Champagner.

    – Extra Dry: 12-17 g/l restsukker.

    – Sec:  17-32 g/l restsukker.

    – Demi-Sec: 32-50 g/l restsukker. Dette er den mest producerede stil af de sødmefulde Champagner, 

    – Doux: Over 50 g/l restsukker. 

     

    Champagne Soutiran

    I 1969 etablerede Alain Soutiran sig som vinbonde i Champagne med kun 2 hektar vinmarker omkring Grand Cru landsbyen Ambonnay. Samme år blev Alain og Roselyne Soutirans datter Valérie født. I dag er det Valérie Renaux Soutiran som står i spidsen for familiefirmaet. 

    Valérie står som garant for at familien kæler for en lille produktion af champagne i de bedste kvaliteter. Alle druerne, på nær de druer som bruges til "lillebroren" Champagne Charles Coquet, kommer fra Grand Cru marker. Det ansete amerikanske tidsskrift WineSpectator har de senere år givet flotte vurderinger til champagne fra Soutiran.

    Alle champagner fra Soutiran laves udelukkende på kvalitetsdruerne Chardonnay og Pinot Noir, der alle bliver dyrket uden brug af pesticider eller kemiske tilsætninger.
     

     

  • Mousserende

    Mousserende vine produceres i hele verden, og her finder du mousserende vine fra alle andre områder end Champagne. Cava fra Spanien, Prosecco fra Italien, Sparkling Wine fra Australien, Cremant fra Bourgogne osv. 

pr. side
Viser 1 - 12 af 51
Viser 1 - 12 af 51