Katalog

Tilbud

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Rødvin

Nedenfor ser du vort komplette onlineudvalg i rødvin fra mange spændende vinlande. Du kan indsnævre udvalget via landene i  menuen nedenfor.

Vi har rødvine fra hele verden, og fælles for alle vinene i vort sortiment, er at de er nøje udvalgt for deres kvalitet, afspejling af terroir og oprindelse, og ikke mindst at de skal repræsentere god value...

Nedenfor ser du vort komplette onlineudvalg i rødvin fra mange spændende vinlande. Du kan indsnævre udvalget via landene i  menuen nedenfor.

Vi har rødvine fra hele verden, og fælles for alle vinene i vort sortiment, er at de er nøje udvalgt for deres kvalitet, afspejling af terroir og oprindelse, og ikke mindst at de skal repræsentere god value for money.

Da størstedelen af vores vine er af egen import, undgår vi fordyrende mellemled og grossister, og kan derfor sælge dem til særdeles fordelagtige priser, samt give fordelagtige besparelser ved køb af hele kasser. Vi håndplukker selv de producenter vi vælger at handle med, og kun de bedste når gennem nåleøjet og havner på vores hylder og i vores webshop online. Vinene skal leve op til vores kriterier for kvalitet, typicitet for deres område, stil og ophav, der skal være sammenhæng mellem pris og kvalitet og så skal der ikke mindst være velsmag i overflod.

Mere

Rødvin  Der er 253 varer

Underkategorier

  • Australien

    Australien er verdens fremmeste producent af vine på Shiraz, som i Frankrig kendes som Syrah. Den "klassiske" australske Shiraz er mørk, kraftig, relativt alkoholrig og tætpakket med mørke bær, lakrids, peber og vanilje, som står i kontrast til den gamle verdens Syrah vine fra eksempelvis den nordlige Rhônedal, hvor vinene er mere syreholdige og ikke besidder samme volumen og solmodenhed.

     

    Særligt i den sydøstlige del af landet i South Australia og Victoria trives Shiraz, hvor de største eksempler findes i underområder som Heathcote og McLaren Vale.

     

    I det lille område Coonawara giver særligt Cabernet Sauvignon store vine. Området har med sin særegne røde jord, terra rossa, et unitk terroir der giver vine af høj kvalitet og stor smagsintensitet.

     

    Vores eget australske hus Quarisa Wines, grundlagt af den erfarne winemaker John Quarisa, laver vine primært i områderne syd for Adelaide, og laver en klassisk, fyldig stil hvor der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet vi endnu ikke har set magen. Særligt hans Treasures Shiraz fra McLaren Vale og Shiraz-Viognier fra "lillebror"-serien Johnny-Q er anbefalelsesværdige. 30 Mile serien, er enkeltdruevine som lever hverdags-luksus i høj kvalitet, og med et forhold mellem pris og kvalitet vi endnu ikke har set magen. 

     

  • Argentina

    I Argentina er Malbec kongen! Det er landets sorte drue, med rødder i Vestfrankrig, der for alvor har sat Argentina på verdenskortet. Vinene på Malbec er sorte i farven, og tætpakket med kryderier, chokolade og kaffe. I et varmt og bjergrigt land som Argentina, er højde altafgørende. Det er da heller ikke tilfældigt at Mendoza er blevet epicenter for Malbec. Det højtbeliggende, plateau centralt i landet, er optimalt terræn for Malbec: Varme. tørke og kølige nætter. 

  • Chile

    Cousiño-Macul blev grundlagt af Matias Cousiño i 1856 og kunne dermed fejre deres 150 års jubilæum i 2006. Vinhuset der er blandt Chile's bedste (ofte omtalt som landets "Premier Cru"), er beliggende i Maipo Valley nærmere betegnet i Maculområdet for foden af Andesbjergene. Hver generation af Cousiño-familien har drevet vinhuset på sin måde, men altid i grundlæggerens ånd. I dag varetages den daglige ledelse af Arturo Cousiño, samt hans to brødre, og det er fair nok at sige, at Cousiño-familien er med til at sætte standarden for international vinfremstilling.

    Samtlige vinstokke er hentet fra de klassiske europæiske vinregioner tilbage i anden halvdel af 1800-tallet, og er helt unikke ved, at være blandt de eneste tilbageværende i hele verden, der stammer fra før vinlusen hærgede i 1870'erne. Cabernet Sauvignon blev hentet i Margaux og Pauillac.

    Cousiño-Macul fremstiller udelukkende vine fra deres egne vinmarker, som ligger i Macul-området. I 1996 købte Cousiño-Macul så yderligere 300 hektar vinmarker i Buin-området. Buin har et helt særligt mikroklima, som er medvirkende til, at frembringe nogle af Chiles allerbedste vine.

  • Frankrig

    Frankrig er angiveligt verdens vigtigste vinland, og er da også verdens største producent af vin med en årlig produktion på 5-6 milliarder liter. Fransk rødvin kommer i mange afskygninger og kvaliteter. Fra de eftertragtede og prestigefyldte Grands Crus fra Bourgogne eller Bordeaux, til de berømte Rhônevine som Chateauneuf-du-Pape eller Hermitage, til de mere landlige, prisvenlige vindistrikter som Languedoc og Roussillon.

    De vigtigste franske rødvinsdruer er bl.a. Cabernet Sauvignon og Merlot som man primært finder i Bordeaux, Syrah, Grenache, Carignan og Mouverdre som primært dyrkes i Rhônedalen og længere mod vest i Languedoc-Roussillon samt Pinot Noir, den elegante, komplekse og til tider drilske drue fra Bourgogne.

    Taler vi value-for.-money kommer man ikke uden om den sydlige halvdel af Frankrig, særligt Languedoc-Roussillon og Rhônedalen. De solmodne rødvine baseret på grenache er smagen og indbegrebet af Sydfrankrig, og er fyldige og bløde rødvine, som kan drikkes til et væld af retter. Om der er tale om Roussillon-villages eller store vine fra Chateauneuf-du-Pape eller Gigondas er det vine med stor smag og som regel til  ganske fornuftige priser, den overordnede kvalitet taget i betragtning.

  • Italien

    Italien står sammen med Frankrig som verdens største producent af vin. Det er et stort land med langt fra nord til syd, store højdeforskelle og spændende mikroklimaer, som alt sammen gør Italien til et utrolig diverst vinland, med alt fra syrerige elegante vine i de kølige bjergrige regioner, til varme, solmodne, bløde rødvine i syd. 

    Piemonte i nordvest står for de elegante, syrerige, saftige vine hvor den Nebbiolobaserede Barolo er kongen. Det er et af Italiens mest kendte varemærker, og er kraftfulde, tannin- og syrerige vine der ofte fortjener flere år i kælderen for at åbne sig op og give noget af den generøse, parfumerede elegance fra sig. 

     

    Toscana i det centrale Italien står for solbeskinnede, og fyldige vine hvor Sangiovesedruen regerer. Det er også et område der står for innovation, i form af eksperimenten med internationale druesorter Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. 

    Helt i syd finder man regioner som Puglia hvorfra de fyldigste, blødeste og mest solmodne vine på Primitivo, Negroamaro og Malvasia kommer. 

     

     

  • New Zealand

    New Zealand er et new-world land, der i modsætning som sin nærmeste vinproducerende nabo, Australien, laver lettere og mere elegante vine. Den altoverskyggende drue er Sauvignon Blanc. For de blå druers vedkommende, er Pinot Noir den vigtigste, og giver charmerende, bløde og saftige vine. Særligt på sydøen i Marlborough og den sydligste del af nordøen trives Pinot Noir og Sauvignon Blanc. Klimaet her er mildere end i Australien, og er mere sammenligneligt med central- eller sydeuropa. 

  • Spanien

    Spanien har noget af det varmeste og tørreste klima man finder i Europa, og vinene er som et resultat deraf ofte kraftige og tætpakket med smag. De klassiske Rioja vine giver, medium-kraftige til kraftige vine med masser af krydderi, ofte stammende fra længere tids ophold på amerikansk eg. Det samme gælder Ribera del Duero, som sandsynligvis er Spaniens bedste vinproducerende område for tiden, det er i hvert fald det hotteste. Vinene fra Ribera del Duero er dog ofte fyldigere og mørkere, end Rioja, på trods af at begge baseres på Tempranillo. 

    Det er da også i Ribera del Duero man finder spaniens nok mest berømte vin Pingus, lavet af Peter Sisseck. Fra Domino de Pingus laver han også vinene Flor de Pingus og PSI, som han laver i samarbejde med en anden lokal winemaker. 

    Længere syd på, sydvest for Valencia, findes Almansa hvorfra der kommer solmodne, krydrede vine ofte på Monastrell (Mouverdre) og Garnacha Tintorera (Alicante Bouschet).

    Vores eget Ribera del Duero hus, Cornesa, laver klassisk og sindsygt vellavet Ribera del Duero på ren Tempranillo. Vinene er klare i udtrykket, og findes i varianter fra den ufadlagrede, saftige Joven til Riserva der med sine to års fadlagring på amerikansk eg er en full-bodied, fuldblods Ribera. Crianza er den gyldne mellemvej hvor fad, frugt og friskhed er smukt harmoneret, og resulterer i en lækker og ikke mindst alsidig vin hvor alt spiller sammen.

  • Tyskland og Østrig
  • USA

    USA er den nye vinværdens forfader. Særligt vestkysten med Californien i føretrøjen har siden midten af det 20. århundrede taget fart, og har markeret sig som kvalitetsproducent med stor diversitet. Fra de bløde, elegante Pinot Noir vine i det kølige Oregon, til fuldfede, kraftfulde Napa Valley Cabernet. 

    I Californien er Napa frontgænger med sine tætte og kraftige vine særligt på Cabernet Sauvignon, og såkaldte cool-climate områder som Sonoma og Lodi har også markeret sig med en bred vifte af gode vine. 

    Washignton state i det nordvestigste hjørne af USA, laver ligesom Californien rødvine pakket med saft og kraft, om end i en lidt mere elegant stil. Selvom staten ligger relativt nordligt, gør det kontinentale klima øst for Cascade Mountains at vejret er lunt og tørt, ideelt til produktion af vine med saft og kraft. 

pr. side
Viser 1 - 12 af 253
Viser 1 - 12 af 253