Katalog

Tilbud

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Australien

Australien er verdens fremmeste producent af vine på Shiraz, som i Frankrig kendes som Syrah. Den "klassiske" australske Shiraz er mørk, kraftig, relativt alkoholrig og tætpakket med mørke bær, lakrids, peber og vanilje, som står i kontrast til den gamle verdens Syrah vine fra eksempelvis den nordlige Rhônedal, hvor vinene er mere syreholdige og...

Australien er verdens fremmeste producent af vine på Shiraz, som i Frankrig kendes som Syrah. Den "klassiske" australske Shiraz er mørk, kraftig, relativt alkoholrig og tætpakket med mørke bær, lakrids, peber og vanilje, som står i kontrast til den gamle verdens Syrah vine fra eksempelvis den nordlige Rhônedal, hvor vinene er mere syreholdige og ikke besidder samme volumen og solmodenhed.

 

Særligt i den sydøstlige del af landet i South Australia og Victoria trives Shiraz, hvor de største eksempler findes i underområder som Heathcote og McLaren Vale.

 

I det lille område Coonawara giver særligt Cabernet Sauvignon store vine. Området har med sin særegne røde jord, terra rossa, et unitk terroir der giver vine af høj kvalitet og stor smagsintensitet.

 

Vores eget australske hus Quarisa Wines, grundlagt af den erfarne winemaker John Quarisa, laver vine primært i områderne syd for Adelaide, og laver en klassisk, fyldig stil hvor der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet vi endnu ikke har set magen. Særligt hans Treasures Shiraz fra McLaren Vale og Shiraz-Viognier fra "lillebror"-serien Johnny-Q er anbefalelsesværdige. 30 Mile serien, er enkeltdruevine som lever hverdags-luksus i høj kvalitet, og med et forhold mellem pris og kvalitet vi endnu ikke har set magen. 

 

Mere

Australien  Der er 36 varer

Underkategorier

 • Øvrige Australien

  Ud over vores egen import af australske vine, henter vi også vine fra udvalgte producenter fra danske leverandører hjem. Blandt andet fra Jim Barry og Yalumba, som laver en bred vifte af nogle af Australiens højtagtede vine. 

   

  Vinhuset Tatiarra laver stor vin i Heathcote. Her er stilen klassisk australsk, med power og fylde og en dyb, krydret, sødmefuld kompleksitet. 

   

  Shingleback laver også kanon vine, der med enkeltmarksvinene D-Block, leverer kraftfulde og lagringsdygtige vine, og deres topvin Unedited som kun laves i ganske tusinde flasker, giver selv de mest berømte australske Shiraz kamp til stregen. 

 • Quarisa Wines - Johnny Q

  Sidste år mødte vi den karismatiske vinmager Johnny Quarisa fra Australien. Med over 25 års erfaring har Johnny stået bag adskillige prisvindene vine . Både Johnny og hans vine kan beskrives som nede på jorden, karakterfulde og lige til at gå til.

  Johnny laver en række fremragende vine i den klassiske australske stil med kraft og en fed, men balanceret fylde. Der er selvfølgelig vine på de typiske australske druesorter som Shiraz og Chardonnay, men også Cabernet Sauvignon og Viognier. Derudover laver han også en virkelig elegant mousserende vin, Johnny Q Sparkling Brut.

  Johnny's eksklusive vinserie, kaldet Treasures, er opkaldt efter hans 3 børn - hans skatte. I denne serie får vi en stor vin fra Coonawarra som er kendt for at lave nogle af Australiens bedste rødvine på Cabernet Sauvignon. Der er også en Shiraz fra McLaren Vale syd for Adelaide. McLaren Vale er hjemsted for nogle af Australiens største rødvin på Shirazdruer. Treasures Chardonnay kommer fra Adelaide Hills, lige vest for Adelaide i South Australia. Adelaide Hills lægger vinmarker til nogle af Australiens bedste hvidvine på Chardonnay druer.

 • Yalumba - Barossa Valley

  Yalumba er Australiens ældste familieejede vingård, og har produceret vine fra egne marker siden 1849. De har til huse i Barossa Valley hvor de laver nogle af områdets bedste og mest lagringsdygtige vine i alle prisklasser.

pr. side
Viser 1 - 12 af 36
Viser 1 - 12 af 36