Katalog

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Frankrig

Frankrig er angiveligt verdens vigtigste vinland, og er da også verdens største producent af vin med en årlig produktion på 5-6 milliarder liter. Fransk rødvin kommer i mange afskygninger og kvaliteter. Fra de eftertragtede og prestigefyldte Grands Crus fra Bourgogne eller Bordeaux, til de berømte Rhônevine som Chateauneuf-du-Pape eller Hermitag...

Frankrig er angiveligt verdens vigtigste vinland, og er da også verdens største producent af vin med en årlig produktion på 5-6 milliarder liter. Fransk rødvin kommer i mange afskygninger og kvaliteter. Fra de eftertragtede og prestigefyldte Grands Crus fra Bourgogne eller Bordeaux, til de berømte Rhônevine som Chateauneuf-du-Pape eller Hermitage, til de mere landlige, prisvenlige vindistrikter som Languedoc og Roussillon.

De vigtigste franske rødvinsdruer er bl.a. Cabernet Sauvignon og Merlot som man primært finder i Bordeaux, Syrah, Grenache, Carignan og Mouverdre som primært dyrkes i Rhônedalen og længere mod vest i Languedoc-Roussillon samt Pinot Noir, den elegante, komplekse og til tider drilske drue fra Bourgogne.

Taler vi value-for.-money kommer man ikke uden om den sydlige halvdel af Frankrig, særligt Languedoc-Roussillon og Rhônedalen. De solmodne rødvine baseret på grenache er smagen og indbegrebet af Sydfrankrig, og er fyldige og bløde rødvine, som kan drikkes til et væld af retter. Om der er tale om Roussillon-villages eller store vine fra Chateauneuf-du-Pape eller Gigondas er det vine med stor smag og som regel til  ganske fornuftige priser, den overordnede kvalitet taget i betragtning.

Mere

Frankrig  Der er 102 varer

Underkategorier

 • Beaujolais
 • Bourgogne

  Bourgogne er beliggende i den nordøstlige del af Centralfrankrig, og lægger vinmarker til nogle af verdens allerdyreste og mest eftertragtede vine, både røde og hvide. Den vigtigste blå drue er Pinot Noir og den vigtigste grønnne er Chardonnay. 

  I Bourgogne er terroir altafgørende og på alles læber; de rette jordbundsforhold, skråninger, sol, kalksten, vinstokke osv., og bidrager til megen af den mystik, der hænger som en aura over Bourgogne. De elegante, komplekse rødvine på Pinot Noir regnes af mange for de mest spændende og udfordrende vine, og mange er villige til at betale tusinder for de rigtige vine, fra de rette producenter og ikke mindst rigtige marker. I modsætning til f.eks. Bordeaux, hvor det er slottene der er klassificeret, er det markerne i Bourgogne man har klassificeret. De er inddelt i fire kategorier som følger:

   

  Bourgogne: Det laveste niveau, som omfatter stort set alle marker i Bourgogne, hvor der er mulighed for at gøre rigtig gode køb. 

  Village: Kaldes også kommuneniveau, og omfatter afgrænsede marker i de enkelte kommuner i Bourgogne. Eksempler på vigtige kommuner for Pinot Noir er Gevrey Chambertin, Vosne Romanée og Pommard. 

  Premier Cru: Enkelte marker af høj kvalitet, som regel beliggende på en syd- eller sydøstvendt skråning for optimal modning, og afspejler tydeligt sit terroir. Eksempelvis Nuits St. Georges 1. Cru Aux Agrillas eller Vosne Romanée 1. Cru Les Suchots. 

  Grand Cru: Enkelte marker af ekseptionel kvalitet, nøje udvalgt for sit særegne terroir, og omfatter kun 1% af markerne i Bourgogne. Det er store vine, med langt lagringspotentiale. Grand Crumarker findes kun i den nordlige del af distriktet, Cote d'Or, den gyldne skråning. Blandt de mest kendte Grand Crumarker for Pinot Noir er Le Chambertin, Clos de Vougeot eller Musigny (også hvid)

 • Bordeaux

  Bordeaux er vinslottets hjemsted. Intet sted i verden finder man så mange Chateaux, eller vinslotte, samlet på et sted. De billedskønne, pompøse og prægtige slotte står for nogle af de mest berømte og eftertragtede vine i verden. 

  Området  kan overordnet inddeles i tre underområder: venstrebreden, højrebreden og Entre-deux-mers. På venstrebreden, som bl.a. omfatter Médoc og de berømte kommuner St. Estephe, Pauillac, St. Julien og Margaux, produceres der primært rødvine baseret på Cabernet Sauvignon. På højrebreden, hvor St. Emilion og Pomerol er de vigtigste kommuner, er Merlot kongen. Entre-deux-mers (mellem to have) ligger mellem floderne Dordogne og Garonne, som udspringer af Girondefloden, er hjemsted for en stor del af Bordeaux' hvide vine. På Garonneflodens højrebred, syd for Médoc, findes den sidste type Bordeauxvin, nemlig de søde, ædelrådne vine, herunder Sauternes og Barsac. 

  De røde Bordeauxvine er som regel medium-kraftige til kraftige vine, domineret af solbær, blomme og markante fadnoter, samt relativt høj syre og tannin. Kommer man lidt op i niveau fra de generiske Bordeauxvine, får man relativt komplekse vine, der samtidig er særdeles lagringsdygtige, i kraft af deres frugt, syre- og tanninstruktur. 

 • Rhône

  Rhônedalen kan overordnet inddeles i to, nord og syd. I Nordrhône er den eneste tilladte blå druesort Syrah, der giver mørke, noglegange blæksorte, rødvine, med masser af peber, lakrids og ofte animalske noter som læder og bacon. Det er vine der overvejende er mediumkraftige, med et forholdsvis højt syre og tanninindhold i sin ungdom, som kan udvikle sig til dybe, komplekse og elegante rødvine, med god krop og fylde. De to mest eftertragtede områder i Nordrhône er Hermitage og Côte Rôtie, hvor nogle få producenter laver vine til mange tusinde kroner. De lidt større områder som St. Joseph, Crozes-Hermitage og Cornas er mere tilgængelige prismæssigt, og kan repræsentere god value. 

  Den sydlige Rhônedal derimod har Grenache som konge, med et væld af andre druer som tit blendes med Grenache, herunder Syrah, Mouverdre og Carignan som de vigtigste. Klimaet er varmere og tørrere,og vinene ofte fyldigere, blødere med højere alkohol end de Nordrhônske, grundet både klima og druesorter. Chateauneuf-du-Pape er den mest kendte kommune i den sydlige Rhônedal, og er hjemsted for adskillige store, fyldige rødvine baseret på Grenache. I umiddelbar nærhed af Chateauneuf ligger kommuner som Gigondas, Vacqueyras og Lirac, der deler mange af de samme klimatiske forhold, men kan erhverves til mere ydmyge priser. 

 • Languedoc-Roussillon

  Languedoc og Roussillon dækker over et stort område fra Pyrenæerne ved grænsen til Spanien, langs Middelhavet mod øst over Montpellier til den vestligste del af Rhônedalen. Tidligere var området kendt som storleverandør af billige vine af tvivlsom kvalitet, men beliggenhed og klima er optimalt til fremstilling af store vine, og idag får man oftest fuld valuta for pengene uanset prisniveau.

  Områder som Corbieres og Minervois står for vine med saft og kraft, og den brede Vin de Pays D'Oc appellation kan give spændende vinoplevelser til rimelige penge. 

pr. side
Viser 1 - 12 af 102
Viser 1 - 12 af 102