Katalog

Aktiverede filtre:

  Tilbud

  Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

  Bordeaux

  Bordeaux er vinslottets hjemsted. Intet sted i verden finder man så mange Chateaux, eller vinslotte, samlet på et sted. De billedskønne, pompøse og prægtige slotte står for nogle af de mest berømte og eftertragtede vine i verden. 

  Området  kan overordnet inddeles i tre underområder: venstrebreden, højrebreden og Entre-deux-mers. På venstrebreden...

  Bordeaux er vinslottets hjemsted. Intet sted i verden finder man så mange Chateaux, eller vinslotte, samlet på et sted. De billedskønne, pompøse og prægtige slotte står for nogle af de mest berømte og eftertragtede vine i verden. 

  Området  kan overordnet inddeles i tre underområder: venstrebreden, højrebreden og Entre-deux-mers. På venstrebreden, som bl.a. omfatter Médoc og de berømte kommuner St. Estephe, Pauillac, St. Julien og Margaux, produceres der primært rødvine baseret på Cabernet Sauvignon. På højrebreden, hvor St. Emilion og Pomerol er de vigtigste kommuner, er Merlot kongen. Entre-deux-mers (mellem to have) ligger mellem floderne Dordogne og Garonne, som udspringer af Girondefloden, er hjemsted for en stor del af Bordeaux' hvide vine. På Garonneflodens højrebred, syd for Médoc, findes den sidste type Bordeauxvin, nemlig de søde, ædelrådne vine, herunder Sauternes og Barsac. 

  De røde Bordeauxvine er som regel medium-kraftige til kraftige vine, domineret af solbær, blomme og markante fadnoter, samt relativt høj syre og tannin. Kommer man lidt op i niveau fra de generiske Bordeauxvine, får man relativt komplekse vine, der samtidig er særdeles lagringsdygtige, i kraft af deres frugt, syre- og tanninstruktur. 

  Mere

  Bordeaux  Der er 3 varer

  Underkategorier

  • Medoc & Haut-Medoc

   De to sammenhængende områder Médoc og Haut-Médoc, som ofte blot slås sammen og kaldes Médoc, er beliggende på Girondeflodens venstrebred. Jorden her er løs og sandet med et højt indhold af kalksten. Det giver en jordbund med godt dræn, hvilket tvinger vinstokkene til at søge dybere efter vand og næring. Denne type jord passer særligt Cabernet Sauvignon godt, hvorfor den ofte er den dominerende drue på venstrebreden, ofte akkompagneret af Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Haut-Médoc omfatter kommunnerne St. Estephe, Pauillac, St. Julien og Margaux. 

    

   I 1855 i forbindelse med verdensudstillingen i Paris, blev de bedste vine fra Médoc klassificeret, i den såkaldte 1855-klassifikation. De på det tidspunkt dyreste vine blev inddelt i klasser fra 1-5, hvor 1 er den dyreste og mest fornemme. Selvom denne inddeling stadig er gældende, er der sket meget i det seneste halvandet århundrede ift. pris og kvalitet. 

    

    

  • Pomerol

    Pomerol er beliggende på Girondeflodens højrebred i Bordeaux, umiddelbart nordvest for Saint-Émilion. Pomerol har i store træk samme jordbundsforhold som Saint-Émilion, dog ofte med et højere indhold af grus der giver en løsere jordbund. Pomerol er i kontrast til resten af Bordeaux, domineret af små producenter eller domainer, frem for de store, klassiske slotte, eller Chateaux, som man forbinder med resten af Bordeaux. Det er da også ganske få huse der bruger betegnelsen Chateau i Pomerol.

    

   Pomerol har i modsætning til øvrige områder i Bordeaux heller ikke en klassifikation der inddeler slottene eller producenterne. Man skal dog ikke lade sig nare af det lille areal, og relativt ydmyge ydre, Pomerol står for nogle af verdens allerdyreste og mest eftertragtede vine, hvor Petrus og Le Pin er de to fornemste ambasadører for området, som begge sælger for titusinder af kroner. 

    

    

  • Saint Émilion

    Saint-Émilion er beliggende på højrebreden af Girondefloden i Bordeaux. Vinene fra Saint-Émilion er typisk baseret på Merlot, da den fede, lerholdige jordbund klæder denne drue godt. Merlot er en drue der giver bløde rødvine med god mundfylde og bløde tanniner og blid syre, hvorfor den ofte blandes med Cabernet Franc der med sit højere syre og tanninindhold bidrager med struktur og friskhed. 

   Vinene fra Saint-Émilion kan inddeles i tre klassifikationer; Saint-Émilion, Saint-Émilion Grand Cru og Saint-Émilion Grand Cru Classé. For at kunne kalde sig Grand Cru skal producenterne leve op til strengere produktionskrav hvad angår høstudbytte og lagring samt kvalitet af druerne. Grand Cru Classé er en klassifikation som slottene kan blive tildelt, hvis de gennem længere tid producerer vin af ekseptionel kvalitet. I modsætning til Grand Cru klassifikationen i Médoc, fornys Saint-Émilion Classé hvert årti. Grand Cru Classé inddeles yderligere i Classé A og Classé B, hvor på nuværende tidspunkt kun 4 slotte er værdige til titlen Grand Cru Classé A. 

    

   Omkring selve Saint-Émilion findes de såkaldte satelitkommuner, som bærer kommunens eget navn foran Saint-Émilion, f. eks. Lussac-Saint-Émilion eller St.-Georges-Saint-Émilion.

  • Graves

   Graves ligger i den sydlige del af Bordeauxdistriktet, og her laves både store røde og hvide vine. Selvom området ligger på den venstre bred af Girondefloden, har vinene typisk et højere indhold af Merlot end vinene fra Médoc. Kommuner som Pessac-Leognan laver fyldige og tætte Bordeauxvine, som ofte er blødere og mere voluminøse end Médocvinene. I Pessac-Leognan findes også det eneste slot i 1855-klassifikationen som ikke hører til i Médoc, nemlig 1. Cru slottet Haut Brion.  

   Graves er også hjemsted for tørre hvidvine på Sauvignon Blanc og Semillon druerne. De er syrerige, florale hvidvine som ofte fadlagres, så de får en fyldigere og mere kompleks bouquet og krop. Selvom hvidvine ofte drikkes yngre end rødvine, findes der adskillige eksempler på lagringsdygtige hvide Bordeauxvine. 

  Viser 1 - 3 af 3
  Viser 1 - 3 af 3